Прочитај ми чланак

СПИСАК ЗАХТЕВА ДЕЛА ОПОЗИЦИЈЕ: За излазак на биралишта 20 услова

0

Лидери више од десет опозиционих странака и покрета парафираће у петак документ од 20 захтева за одржавање фер и поштених избора.

На листи услова опозицији, између осталог, јесу сређивање бирачких спискова, забрана искоришћавања државних ресурса у политичке сврхе, забрана притиска на бираче и све који учествују у изборном процесу, као и захтев о доступности медија, пре свега јавног сервиса учесницима избора по равноправним условима.

Документ је сачинила радна група, коју је пре два месеца формирало више парламентарних и ванпарламентарних опозиционих странака.

У раду групе учествовали су представници Савеза за Србију (ДС, Двери, Народна странка, синдикат „Слога“, Левица Србије, Покрет за преокрет…), СДС Бориса Тадића, ДСС, Доста је било, Грађанског блока 381, на чијем је челу Саша Јанковић и ЛСВ. Према најавама, све ове странке стаће иза усаглашене листе захтева.

Како сазнајемо, у документу нема „клаузуле“ да се странке обавезују да не учествују на изборима уколико власт не испуни њихове захтеве.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!