Прочитај ми чланак

ХАРАДИНАЈ ПРЕДСТАВИО АМБАСАДОРИМА нацрт споразума са СРБ

0

Косовски премијер Рамуш Харадинај амбасадорима Квинте представио први нацрт "свеобухватног законски обавезујућег споразума између Косова и Србије.

Према писању приштинског листа Зери, Харадинај је у разговору с амбасадорима рекао да је то нацрт документа, заправо документ који пружа подршку за постојећи процес дијалога, али и представља одређене аспекте који утичу на убрзање тог процеса.

На свом је налогу на Фејсбуку Харадинај написао да је документ предат свим носиоцима институција и представницима свих политичких субјеката, као и да ће се у наредним данима и недељама разговарати о том нацрту документа са свим странама.

„На састанку с амбасадорима шеф техничког дијалога Авни Арифи представио је поглавља која ће за нас садржати главне принципе споразума, који ће отворити пут нормализацији између Косова и Србије“, написао је Харадинај на свом налогу на Фејсбуку.

Како је навео, о том ће се документу дискутовати са свим странама у косовском друштву „како би се остварио коначни документ у коме ће бити обухваћена експертиза свих“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!