Прочитај ми чланак

КРАЈ СНА О ПОЛУФИНАЛУ ЕП: Рукометашице Србије после драме поражене од Црне Горе

0

Женска рукометна репрезентација Србије, остала је без шанси да се пласира у полуфинале Европског првенства, пошто је у другом колу групе 1 поражена од Црне Горе са 27:28.

Био је ово преломни меч за обе селекције, пошто је победник остајао у конкуренцији да се домогне пласмана међу четири најбоље екипе, а као победнице су изашле противнице, које су биле сконцентрисаније у моментима када се меч ломио.

https://twitter.com/EHFEURO/status/1072221571702415360

Меч у Нанту обиловао је узбуђењима, пошто је виђено прегршт преокрета, па је победник одлучен у самом финишу меча.

Биле су Црногорке те које су биле боље у уводним моментима, па су у првом делу меча имале и три гола предности. Међутим, наше девојке су се баш у тим моментима пробудиле, није их пореметила ни повреда Катарине Томашевић, па су преокренуле и стекле веома озбиљну предност.

Имале су изабранице Љубомира Обрадовића и четири гола предности, са плус три се отишло на полувреме, а та разлика је била на снази и у првом делу другог полувремена.

Међутим, баш половином другог полувремена је дошло до пада у игри наше селекције, грешкама су играчице Србије омогућиле противницама да се потпуно врате у меч, па је финиш меча протекао у игри гол за гол.

https://twitter.com/EHFEURO/status/1072223774311731200

У таквом односу на терену боље су се снашле Црногорке, које су биле сконцентрисаније у кључним моментима, бирале су боља решења, што их је одвело до победе. Додуше, имала је и Србија шансу и последњи напад на десетак секунди пре краја меча, али је Јелена Лавко погрешила, па је и реми остао недостижан.

Није нашој репрезентацији помагала ни одлична игра крила – бриљирала је Катарина Крпеж Шлезак са 12 голова, одлична је била и Дијана Радојевић са пет, но изостала је помоћ осталих саиграчица.

Управо је то један од разлога пораза, који је наше девојке оставио без полуфинала Европског првенства. Рукометашице Србије ће последњи меч на шампионату Старог континента одиграти у среду (21 сат), када је на програму меч против Француске.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!