Прочитај ми чланак

ХРВАТСКА: Задранин поправио идиотски графит „Уби Србина“

0

Загреб -- На фасади зграде задарског већа месног одбора неко је исписао графит "уби Србина". Други Задранин је дошао и исправио ствар, написавши "љуби Србина".

„Не трпим говор мржње и зато сам синоћ исправио графит. Пуно је лепше гледати поруке љубави, него поруке мржње или како би то Задрани рекли – моса бављу“, написао је Задранин Јуре Зубчић поред фотографије ксенофобног графита који је поправио, преноси хрватски портал Индеx.хр.

Како даље пише Индеx, нимало маштовит, али и неписмен, графит „уби Србина“ исправљен је на врло једноставан начин – додавањем једног „малог, а тако важног слово ‘љ'“, тако да сдаа пише „Љуби Србина“.

Наравно, фотографије оба графита постале су „хит“ на друштвеним мрежама и изазвале мношштво коментара. „Да је гамад само мрвицу писменија, не би остављали овакав зицер. Овако, ко им је крив“, написала је, на пример, једна твитерашица испод Јурине фотографије.

„Примитиваца има свугде, на свим странама, али је далеко већи број нормалних и честитих људи …. Колико требаш бити болестан у мозгу и написати овако нешто… Ко год да пише овакве глупости, нека га је срамота…“, поручио је други твитераш.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!