Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Вучић крије превару с мигрантима, нападима на Бошка Обрадовића

0

Мало грађана Србије је упознато са тим да се ових дана у Мароку, у граду Маракеш, одржава Међународна конференција УН-а о Глобалном компакту о миграцијама и да је шеф српске делегације која је тамо отпутовала, министар Зоран Ђорђевић.

Српски покрет Двери позива српску јавност да помно прати извештавање страних медија о понашању српске делегације у Маракешу, када се већ медији у Србији не извештавају са овог важног догађаја. Влада Србије све време крије своје намере и избегава да јавно каже на шта се све обавезала по питању улоге Србије у глобалним миграцијама. Тражимо да се надлежно министарствои премијер хитно изјасне да ли ће Србија потписати резолуцију у Маракешу и да ли задржава статус државе транзита миграната или ћемо ипак постати „паркинг за мигранте“ супротно чврстом обећању Александра Вучића.

Напомињемо да се хрватски представник пре поласка у Маракеш јасно изјаснио да он неће потписати Глобални компакт о сигурним и регуларним миграцијама, а извесно је да га неће потписати ни Мађарска ни САД.

Маракеш и однос према мигрантима су сасвим сигурно тема на којој се губе или добијају избори и то Вучић и те како добро зна!

Због тога је организовао до сада невиђену хајку на Српски покрет Двери и Бошка Обрадовића, као једину парламентарну странку, која је покретала питање миграната и безбедности грађана Србије у парламенту и постављала питања министрима Небојши Стефановићу, Вулину и Зорану Ђорђевићу, док је посланик Марија Јањушевић, члан Одбора за људска права редовно информисала јавност о ризичним корацима које држава предузима по овом питању. Неколико аутентичних докумената достављамо у прилогу.

Наглашавамо да немамо ништа против да се унесрећеним људима помогне да се врате у своје домове или стигну на жељену дестинацију – а то свакако није Србија већ државе западне Европе и САД, али да ћемо се свим легитимним средствима борити против насељавања миграната у напуштена српска ( по Вучићевом плану најпре војвођанска) села. Са друге стране, позивамо све носиоце јавне речи и грађане који о овој теми пишу на друштвеним мрежама, да се држимо проверених чињеница и релевантних података, како не бисмо ширили панику и дезинформације, што само иде на руку Вучићевом режиму и његовим помагачима, који ових дана уједињено шире невероватан број клевета против Двери и Бошка Обрадовића.

Српски покрет Двери ће, као и до сада благовремено и прецизно обавештавати грађане до којих је сазнања дошао и откривати све издајничке потезе Вучића и његових помагача. Што им је крај ближи, све су нервознији и маштовитији у пласирању лажи и бајки браће Андерсен, , како би то рекао министар Стефановић.

Охрабрујуће је једино то што евентуално потписивање маракешког документа од стране Србије није правно обавезујуће, тако да ће будућа влада, у којој неће бити Вучића и његових издајника, моћи да повуче потпис Србије. Двери ће сасвим сигурно веома брзо бити у прилици да спроводе своју политику и штите интерес и безбедност грађана Србије. Жестина којом нас Вучић напада је необориви доказ за то.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!