Прочитај ми чланак

ДСС: Да се Влада повуче из споразума о мигрантима – он нарушава безбедност Србије

0

Демократска странка Србије, у моменту у коме још увек не знамо да ли је представник Србије потписао приступање Глобалном споразуму о миграцијама из Маракеша, позива Владу Републике Србије да не потписује овај дубоко штетан међународни споразум.

Наиме, Глобални споразум о безбеднијем и уређенијем регулисању миграција нарушава суверенитет државе у посебно осетљивој материји кава је регулисање миграција и пребацује га на виши ниво.

Осим тога, поменути документ у циљу 17. предвиђа увођење кажњавања за деликт мишљења, тј. за нетолерантност, дискриминацију и друге облике негативног не само личног опхођења него и говора о миграцијама и мигрантима.

Демократска странка Србије свакако осуђује расизам, али не може да се сложи за фактичком забраном медијског бављења миграцијама које може да укаже и на штетне ефекте када их и има.

У истом циљу 17. онемогућава се делимично и полицијски и научни рад јер се осуђује свако „профилисање миграната” на основу њиховог порекла, вероисповести, етничке или националне припадности.

У пракси то значи да нико неће смети да се бави тиме колико и из које земље долази миграната, али не само то, него ниједан медиј неће смети да објави критиковање миграција, без обзира на њихову бројност и последице, а да не сноси санкције.

 

Због тога, уколико је Влада и пристала да потпише споразум који нису потписали наши бројни суседи и многе друге земље, ДСС позива Владу да се повуче из истог.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!