Прочитај ми чланак

РАДИКАЛИ: Економска политика СНС, по моделу Динкића, упропастила је Србију!

0

„Српска радикална странка позива напредњачки покрајински режим да прекине са обмањивањем јавности и лажима у вези са резултатима рада тзв. Развојне агенције Војводине, која представља паралелну институцију, а формирана је без ваљаног правног основа и утемељења. Развојна агенција Војводине не може бити акредитована за свој рад, јер не испуњава услове за стицање правног субјективитета да се бави пословима које обухватају Закон о регионалном развоју и Закон о улагањима. Игор Мировић је громогласно најављивао Развојну агенцију Војводине као мотор будућег економског развоја Покрајине, а уместо тога, добили смо институцију која служи за испумпавање новца из буџета и богато ухлебљење страначких функционера.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Посланичке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини АП Војводине.

Јакшић је рекао, да је Развојна агенција Војводине једна у низу паралелних институција, чији се делокруг рада преклапа са оним што је у надлежности Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Секретаријата за регионални развој и Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

?

„Економска политика по моделу криминалца Млађана Динкића, субвенционисања милијардама страних „инвеститора“, коју доследно спроводи и напредњачки режим, економски је упропастила Србију и од ње направила базу јефтине радне снаге. Српска радикална странка позива Игора Мировића да обелодани праве резултате рада, билансе и расходе Развојне агенције Војводине, а не да замајава јавност бајком о отворених хиљаду радних места.“ – нагласио је Јакшић.

Српски радикали истичу да се за плате 60 – ак запослених у Развојној агенцији Војводине и фамозном Фонду „Европски послови“ годишње из буџета АП Војводине издваја милион евра, а да су резултати њиховог рада минорни и безначајни.

„Игор Мировић је обећавао куле и градове, инвестициони бум и ренесансу привреде и економије у Војводини, а у последње две и по године економску ренесансу су доживели само појединци из врха напредњачког покрајинског режима. Како очекивати боље резултате, када је за економски развој Покрајине задужен Ђорђе Милићевић, кога је Мировић представио као економског експерта, а у питању је незналица, фолирант и ленчуга, који нема појма о економији, али је зато стручан за молерско – фасадерске радове. Српска радикална странка позива покрајинску власт да се дозове памети и укине паралелне институције – Развојну  агенцију Војводине и Фонд „Европски послови“, од чијег рада никакав бенефит немају грађани у АП Војводини.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!