Прочитај ми чланак

ОТАЦ БАРБАРЕ (ДИВНО ЧЕЉАДЕ) – Високи функционер СНС Животић био у центру скандала

0

Што се новијих "афера" тиче, име Драгана Животића последњих дана спомиње се и у вези проблема који СЦ Вождовац има са ватерполо клубом Партизан који грца у дуговима. Из ВК Партизан су протеклих дана оптуживали челнике општине Вождовац и председника СЦ Животића, да покушавају да униште наш клуб

Протест „Стоп крвавим кошуљама“ који је одржан у суботу вече на платоу испред Филозофског факултета где се окупљенима обратио глумац Бранислав Трифуновић, након чега су шетали до Скупштине и Радио телевизије Србије, протекао је мирно, међутим, након извештавања извесне Барбаре Животић, запослене на телевизији Студио Б, читава прича добила је потпуно нови призвук.

Наиме, после директног укључења у емисију Панорама са протеста који су у центру Београда организовали Драган Ђилас, Бошко Обрадовић и симпатизери Савеза за Србију, и изјава попут, „окупио наводне ванстраначке… ааааа… овеее… личности…“, „то је право лицемерје“ и „пензионери су се жалили да су их узнемиравали касно увече“, уследиле су бројне критике на рачун Барбарин рачун.

Видео чини се није заобишао ниједног корисника друштвених мрежа, те је она у трену постала „најпопуларнија“ новинарка у Србији.

Убрзо се потегло питање, ко је Барбара Животић и има ли њено извештавање било какве везе са новинарством или је у питању, како су корисници друштвених мрежа то ократерисали – партијски кадар? А убрзо је „процурела“ и информација ко је отац поменуте те девојке.

Чини се да су поједини чланови породице Животић често у центру медијске пажње. Наиме, Драган Животић, директор „СЦ Вождовац“, отац је Барбаре Животић, и његово име најпре је доспело у жижу јавности претходне године када су поједини медији објавили да су његовом одлуком чувари, чистачице, мајстори и помоћни радници СЦ Вождовац имати 50 одсто мање плате, супротно закону, због чега је Синдикат овог предузећа тада одлучио да поднесе тужбу против њега и Управног одбора.

Спортски центар је основала општина Вождовац почетком седамдесетих, а Драган Животић који је у септембру 2016. године изабран за директора, супротно одредбама колективног уговора донео је правилник према ком су поједини запослени добили смањење од 50 одсто, док је другима, између осталих и њему, плата била мања за 10 одсто, навела је тада председница Синдиката у овом предузећу Весна Стојковић.

Што се новијих „афера“ тиче, име Драгана Животића последњих дана спомиње се у вези проблема који СЦ Вождовац има са ватерполо клубом Партизан. Наиме, познато је да су две стране већ дужи период у спору око власништва над базеном у СЦ Бањица и да је све ескалирало судским процесом који је још у току.

Из Партизана су протеклих дана оптуживали челнике општине Вождовац и председника СЦ Животића, да покушавају да униште наш клуб, али челници СО Вождовац нагласили су да људима из општине, као ни директору УСЦ „Вождовац“ Драгану Животићу, није циљ да избаце на улицу ватерполо клуб Партизан, већ напротив, да решавањем проблема помогну функционисање клуба.

Животић поред Барбаре има још једну ћерку и сина. Животић је такође члан Српске напредне странке.

Подсетимо, репортерка Телевизије Студио Б Барбара Животић од суботе увече је главна тема на друштвеним мрежама, након њеног јављања са протеста опозиције. Оно што је изговорила наишло је на оштре критике грађана на друштвеним мрежама, а након свега огласио се и Студио Б који је у свом саопштењу најоштрије осудио „монструозне и дивљачке нападе“ на новинарку ове медијске куће.

Нападе на Барбару осудила је и потпредседница Владе Србије и потпредседница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић, која је у писаној изјави навела да се „ТВ прилог може некоме допадати или не, али да нико нема право да износи детаље из нечијег приватног живота и да „новинарку дискредитује као жену и вређа је на најпримитивнији начин“.

Реаговало је и Удружење новинара Србије (УНС) које је позвало уреднике и новинаре да поштују Кодекс новинара Србије приликом извештавања са догађаја од интереса за јавност и да праве јасну разлику између чињеница и коментара.

Ово је извештај новинара државне (градске) телевизије Студио Б, која се издржава из буџета, односно од грађана Србије.