Прочитај ми чланак

ШЕФ ЦАРИНСКЕ СЛУЖБЕ У МАЈДАНПЕКУ Упао у кућу гастарбајтера с фантомком и крао паре

0

Цариник Бошко В. је већ знао колико пара има у кући. - Бошко поседује огромну кућу у селу Милошево, коју је изнајмио за Старачки дом за 1.000 евра кирије. Власници опљачкане куће, баба и деда, живе у том старачком дому. Бошко је начуо да су гастарбајтери у пензији и из њих "ишчупао" да имају новац у кући.

Хапшење које подсећа на филм, али – цртани, догодило се синоћ око 22 часа у Неготину када је пљачкаш из тог места Бошко В. (54) ухапшен баш у моменту док је у торбу трпао девизе! Забезекнут је гледао у полицију, али и они у њега када су видели да је у торби набацао ни мање ни више него – 106.000 евра.

Да ова несвакидашња прича буде још више „забиберена“, пљачкаш је нико други него руководилац Царинске службе у Мајданпеку.

– Кућа која је опљачкана је празна, баба и деда живе у старачком дому, а иначе су девизни пензионери. Шокирали смо се када су нам казали да су у кући имали 200.000 евра! Што нису ставили новац у банци, и због чега чувају толике паре, то нисмо питали иако нас је баш копкало – сазнајемо незванично од полиције.

Из синоћне мирне вечери нико од органа реда није ни слутио шта ће се издешавати.

– Нас су телефоном обавестиле комшије да „нешто мрда око куће“. Одмах је отишла патрола и као у некој комедији затекла пљачкаша буквално како у торбу трпа новац. Цариник је био одлично опремљен: имао је фантомку на глави, рукавице, прибор за обијање а поред њега је била торба у коју је трпао паре. До нашег доласка успео је да у торбу убаци 106.000 евра – сазнајемо незванично.

Цариник Бошко В. је већ знао колико пара има у кући, а животни сплет околности му је то омогућио.

– Бошко има у свом поседу једну превелику кућу у селу Милошево. Он је ту кућерину изнајмио људима који су у њој отворили старачки дом. На име кирије Бошко је месечно узимао чак 1.000 евра. Власници опљачкане куће, баба и деда, живе баш у том старачком дому. Бошко се са њима спријатељио кад је начуо да су гастарбајтери у пензији и миц по миц, све је из њих „ишчупао“ – сазнајемо незванично.

Осумњичени Бошко В. је признао дело и њему је одређен притвор до 48 сати.