Прочитај ми чланак

ЦЕЦА ПЕВА НА ПРОТЕСТУ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ Приштина најављује забрану уласка

0

Српска певачица Светлана Ражнатовић Цеца одржаће концерт сутра у подне у Косовској Митровици, саопштио је Привремени општински орган.

Међутим, у међувремену реаговао је косовски министар културе позвавши приштинске власти да јој забране улазак на Косово, преноси Коссев.

Фото Инстаграм

Како је саопштено из Привременог општинског органа, Ражнатовићева ће концертом који ће се одржати у 12 часова, испред студентских домова у Косовској Митровици пружити подршку „мирним протестима Срба који се противе увођењу таксе од 100 одсто на робу из Србије“.

За то време косовски министар културе Кујтим Гаши за приштинске медије наводи да српска фолк звезда није послала захтев за улазак на Косово, због чега јој, како он сматра, треба забранити улазак.

„Министарство позива царину и полицију да не дозволе одржавање концерта те врсте“, рекао је Гаши.

Подсећамо, улазак на Косово и Метохију недавно био је забрањен кошаркашима КК Партизан и заменику директора Канцеларије за КиМ. Пре тога, иста ствар се десила и Унији жена са Врачара. Поред тога, на прелазу Јариње били су до касно у ноћ задржани верници и хуманитарци који су се упутили на прославу славе манастира Високи Дечани.