Прочитај ми чланак

ПОГЛЕДАЈТЕ Хероја са Кошара цензурисао Youtube! (Томислав Рачић Пламен)

0

Поделите и разбите срамну медијску блокаду! СРАМОТА - ОДМАХ ПО ОБЈАВЉИВАЊУ ИНТЕРВЈУА ЈУТЈУБ ЈЕ БЛОКИРАО ХЕРОЈА СА КОШАРА - САМО МОЖЕТЕ ВИДЕТИ РАЗГОВОР С ЊИМ АКО ДИРЕКТНО ОДЕТЕ НА ЛИНК!

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, био је ратни ветеран и борац са Кошара, водник Томислав Рачић, човек који је ратовао са албанским ратницима и страним плаћеницима током НАТО агресије на Србију и Црну Гору 1998 и 1999г.

Тема је емисије је била битка на Кошарама која се одиграла од 09.арила до 10. Јуна 1999г. између тадашње Војске Југославије и припадника терористичке Ослободилачке војске Косова, подржаване регуларном Војском Републике Албаније и НАТО авијацијом.

„11 или 14 априла, не могу више да се сетим, заједно са своја два војника сам заробио албанског борца из редова ОВК. Са њима сам кренуо до оближњег потока по воду, када је путем, одакле нисмо очекивали да било ко да дође, дошао тај терориста. Њега су уствари прво приметили моји војници јер ја сам њему, када је он наишао, био окренут леђима. Имао је на себи борбени прслук и пушку, коју је држао доле према земљи”, у емисији је рекао Рачић присечајући се како је са својим саборцима заробио терористу ОВК током битке на Кошарама. А затим је додао:

„Војници, који су га приметили, питали су ме – Ко је онај тамо? Ја сам се окренуо, али како ми је баш Сунце из његовог правца директно било у очи, нисам одмах могао да расазнам коју носи униформу. Он је био на неких 70-ак метара од нас тако да сам само препознавао његове контуре. Личио ми је на једног нашег војника, па сам му рекао – Дођи брже овамо, према нама – плашећи се да није у близини неки противнички снајпер. Међутим, он је прво кренуо према нама, па је застао, па је опет пошао ка нама. Тиме нас је збуњивао, ништа нам није било јасно. Но када је пришао на мање од 50 метара од нас, по боји униформе сам провалио да је терориста. Тада сам му наредио да баци пушку, бацио је, пришли смо му, оборили га на земљу и претресли, па га одвели горе, где је била стационирана наша јединица”, присетио се водник Рачић.

У емисији је Томислав Рачић говорио још и о свом доласку на караулу Кошаре (00:01:30), о првим борбама са ОВК и старосној структури војника ВЈ (00:08:00), о почетку саме битке на караули Кошаре (00:15:00), о заробљавању албанског војника (00:27:20), о Хашиму Тачију (00:34:40), о моралу српских војника на Кошарама (00:42:00), као и о крају рата на Косову и повлачењу Војске Југославије из јужне српске покрајине (00:47:30), односно и положају ратних ветерана у српској држави (00:52:10).

Интервју, за медијску кућу „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд) водио је главни уредник „Србин.инфо”, Дејан Петар Златановић.

Ако вам се свиђају наше емисије, лајкујте и нашу Фејсбук страницу – Фејсбук – ЦЕНТАР
и претплатите се на наш Јутјуб канал: Јутјуб – ЦЕНТАР

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!