Прочитај ми чланак

У ЦЕНТАР – др ПРЕДРАГ МИТРОВИЋ: Банкар којег се Вучић боји због прљавог новца

0

„Стране фирме, које је Вучић промовисао у Другом дневнику РТС-а, су највећи губиташи у Србији. 2013. године, објавио сам текст „Губиташи и губитници”, указујући на све те аномалија - како ти страни, такозвани инвеститори, приказујући лажно своје губитке избегавају да плаћају порез Србије, те на тај начин зарађени новац у нашој земљи, преко фиктивних услуга, извлаче и пребацују на рачуне у иностранству”, устврдио је у емисији др Митровић, додајући:

„Био сам тужен од стране њих, те тако био први економиста и Србин који је на суду доказао исисавање капитала из Републике Србије. „Типологија прања новца”, који је званични приручник МУП-а је документ који је изникао из мојих вештачења везано са тим питањем. И вашингтонски „Глобал интегритет” је потврдио све те моје наводе, у пару. И нажалост, ником ништа”.

У емисији се говорило и о томе како албанска мафија са Косова купују некретнине и рудна богаства на југу Србије (00:03:00), како се Србија пљачка преко рудника злата у Бору и преко продаје друштвених и државних предузећа (00:10:30), како стране банке и страни трговачки лаци контролишу економске и финансијске токове у Србији (00:20:00), колико је ССП и улазак Србије у ЕУ погубан за српску привреду и државу (00:30:00), о економској сарадњи Србије са Русијом и како је опљачкана Србија од страних инвеститора (00:42:00), о потреби да се заштити домаћа привреда (00:53:30), као и о томе како уз помоћ економских мера повећати наталитет у Србији (01:02:30), односно како је г. Митровић очитао лекцију о патритизму америчком генералу (01:07:20).

Интервју, за медијску кућу „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд) водио је гл. уредник српског медија „Србин.инфо”, Дејан Петар Златановић.

Ако вам се свиђају наше емисије, лајкујте и нашу Фејсбук страницу – Фејсбук – ЦЕНТАР
и претплатите се на наш Јутјуб канал: Јутјуб – ЦЕНТАР

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!