Прочитај ми чланак

РУШЕ ВУЧИЋА НЕ ИЗ БЕОГРАДА ВЕЋ ИЗ СРБИЈЕ На улицама Крушевца народ са опозицијом!

0

Неколико стотина људи учествовало је у протестној шетњи у Крушевцу поводом напада на једног од лидера Савеза за Србију Борка Стефановића, који се прошлог петка догодио у том граду. Након протеста на градским улицама, у Културном центру организована је и трибина “Стоп крвавим кошуљама”.

За разлику од прошлог петка вечерашње опозиционо окупљање у Крушевцу прошло је мирно. Започето протестном шетњом уз повике и поруке власти да својом политиком заправо подстиче политичко насиље и нападе на опозиционаре.

Како кажу учесници протеста, у таквој атмосфери, оно што се прошлог петка догодило у Крушевцу, било је очекивано.

Тројица су приведена због тог напада, а на терет им се ставља кривично дело насилничко понашање на спортском скупу или јавном догађају.

Борко Стефановић поручио је са протеста у Крушевцу, да је заправо била реч о покушају убиства.

“Видели сте да је пребачено на Више тужилаштво. Дакле, могуће је да ће та, по мени, неоговарајућа квалификација дела бити промењена. Дакле, није то насилничко понашање на спортској приредби и јавном скупу. Нисмо ми играли фудбал, нападнути смо због наших политичких ставова”, казао је Стефановић.

Протестна шетња до градске куће, уз звиждуке локалној власти, завршена је код Културног центра где је одржана трибина “Стоп крвавим кошуљама”.

У Крушевац су на трибину дошли бројни лидери из Савеза за Србију. Први говорник био је, међутим, Крушевљанин Бојан Јовановић који је такође повређен у нападу прошлог петка.

“Моји зуби су поломљени. Тренутно су откривена само тројица, по мојим сазнањима има их око деветоро, тј. деветорица. У граду живети после овог инцидента је веома страшно. Свуда сте окружени, очекујете исто да вам се деси. Међутим, ја се надам да ће полицијски органи и правосудни органи пронаћи и адекватно казнити кривце”, рекао је Јовановић.

У Савезу за Србију најављују да ће наставити са организацијом протеста и трибини којима, како кажу, упркос страху који влада у друштву, присуствује све више људи.