Прочитај ми чланак

ПОНОСНИ СРБИН ИЗ ПОДГОРИЦЕ обележава Божићни пост на необично хуман начин

0

Ово није први пут да прослављени кошаркаш Никола Миротић помаже људима у невољи – напротив. Зато је и од Српске православне цркве добио највеће признање. У Саборном храму Христовог васкрсења у Подгорици одликован је Орденом Светог Саве првог степена, за доброчинства и посвећеност вери.

Прослављени кошаркаш Реал Мадрида, Чикага, Њу Орлеанса и шпанске репрезентације, Србин Никола Миротић, одлучио је да се прикључи хуманитарној акцији, и личним ангажманом помогне породици Варга из Боровог села код Вуковара.

Рођени Подгоричанин решио је да за сваку погођену тројку током Божићног поста, који је почео у среду 28. новембра, донира 500 евра за куповину куће угроженој српској породици.

“У свјетлу надолазећих Божићних празника, желим да обрадујем оне којима је то најпотребније. Управо из тог разлога, за сваку постигнуту тројку на утакмици, донираћу добровољни прилог од 500 еура који ће бити искоришћен за куповину куће самохраном оцу Радославу, који подиже шесторо дјеце”, истакао је Никола, и загријао срца свих добронамјерних људи на овим просторима.

Миротић је, иначе, познат као изванредан стјелац са дистанце, тако да не треба сумњати да ће помоћ сјајног кошаркаша живот ове породице променити из корена. Већ у првој утакмици погодио је три тројке, тако да је већ сада породица Варга богатија за 1.500 евра. Будући да ће током поста кошаркаши Њу Орлеанса одиграти 20 утакмица, јасно је да ће допринос славног кошаркаша поменутој хуманитарној акцији бити огроман.

Иначе, ово није први пут да Никола Миротић помаже људима у невољи – напротив. Управо зато је и од Српске православне цркве добио највеће признање. У Саборном храму Христовог васкрсења у Подгорици одликован је Орденом Светог Саве првог степена, за доброчинства и посвећеност вери.