Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ ЉУТ НА ИГРАЧЕ: Видео сам нешто што је у мом тиму недопустиво!

0

Селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић био је врло оштар после пораза од Израела у квалификацијама за Светско првенство у Кини (83:74)

Како је рекао, у последња три тајм-аута нису успели да направе прави план.

EPA/ANTONIO BAT

– Нисмо имали идеју како да завршимо утакмицу, превише изгубљених лопти кад је утакмица била изједначена. Љут сам на моје играче јер нису разумели да је сваки поен велики као кућа и на то смо утрошили последња три тајм-аута, говорили смо: сваки поен, сваки поен. Разлика је у стилу кошарке. Када тренирате тима са 22 изгубљене лопте веома је тешко, тешко вече је за нама. Поносан сам на уложен труд, али уз труд мора да буде још нешто на паркету. Наш недостатак креације је цех који смо платили на крају са неким неискусним играчима. Видео сам нешто што ми се није допало, имао сам 12 играча, али није свих 12 било физички на нивоу који је неопходан да се добије оваква утакмица. Један је био „аут“ и то је недопустиво. У мом тиму, у Србији, националном тиму! Милосављевић који је срце овог тима и он зна о чему причам – рекао је селектор обраћајући се Милосављевићу који је седео поред њега на прес конференцији.

“Орлови” су закували ситуацију у нашој групи, а већ у понедељак пулене Александра Ђорђевића чека утакмица са Грчком.

– Знали смо да може да буде овако. Ово је опасан тим, играли су против Немаца који су апсолутни фаворити у нашој групи, а Израелци су водили чак 20 поена против њих 30 минута меча. Добро су вођени са клупе, имају доста талента на позицијама бекова уз три играча из Евролиге. Данас сте могли да видите да су веома искусни, Пнини је био кључни играч на крају – казао је селектор Ђорђевић.

Ђорђевић напомиње да у сваком прозору има нове играче.

– Знамо шта нам недостаје. Немамо могућност да за нас играју играчи из Евролиге или НБА лиге, такође имамо велики број повређених играча. Због тога почетак квалификација и сада – то је потпуно различита група играча. У сваком прозору имамо нове играче, два, три нова кошаркаша. То је веома тешко за све да добију потребан аутоматизам за играње оваквих утакмица. Грчка? Тежак противник, добили су нас, била је тешка утакмица, слична овој. Играмо кући и надамо се победи, али је дуг пут пред нама – рекао је Ђорђевић.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!