Прочитај ми чланак

ЕКСКЛУЗИВНО СА ЈАРИЊА: Због шиптарске полиције, угрожен живот једне Српкиње!

0

Како Србин.инфо сазнаје, због шиптарске полиције која на Јарињу не дозвољава пролазак аутобуса са Србима ходочасницима, угрожен је живот једне жене. Она је због срчаних проблема након пет часова, колима Хитне помоћи из ДЗ Лепосавића пребачена у болницу у Косовској митровици.

 

Срби са Космета јављају да је шиптарско-окупаторска полиција на Јарињу зауставила српски aутобус, који је из правца Београда кренуо ка јужној српској покрајини. Полиција не дозвољава путницима да изађу из аутобуса, ни до тоалета, ни да попију воду, нити да крену даље у правцу Косовске Митровице.

 

– На прелазу смо већ шести сат, кренули смо на хуманитарно ходочасно путовање, на славу у Дечане. Заустављени смо овде на Јарињу.  Не пуштају нас да прођемо без пратње, а пратњу не добијамо већ шести сат! Само нас задржавају, осим камиона, док аутомобили пролазе, као и редовне аутобуске линије. Прелаз на Јарињу је чист, једино је била блокада Срба од 12 до 13 часова. Током ове агоније, једној жени је позлило после толико сати чекања. Малопре је екипа Хитне помоћи из Дома здравља Лепосавић пебацила за Косовску Митровицу. Жена је добила срчане сметње, аритмију, колабирала је, пребледела и повраћала – извештавају узнемирени Срби ходочасници са граничног прелаза Јариње.

 

 

                                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!