Прочитај ми чланак

ПАТРИОТЕ ИСПРЕД СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ СЛОЖНО ПОРУЧИЛЕ: Нема предаје Косова и Метохије!

0

Вечерас испред Скупштине Србије био је одржан патриотски скуп са јасном поруком да никаква подела нити предаја Косова и Метохије Албанцима, од стране режима Александра Вучића, не долази у обзир.

На скупу је било присутно, упркос снегу који је стално падао, око 500 људи. Присутнима су се обратили Дамњан Кнежевић („Нема предаје КиМ“), др Јована Стојковић, др Милош Ковић, Кристијан Каш (норвешки патриота), Томислав Рачић (ратни војни ветеран са Кошара), Марко Аксеновић Арса („Нема предаје КиМ“) и Дејан Петар Златановић (Србин инфо).

Ток протеста

17:30

На крају су се присутнима обратили Кристијан Каш (норвешки патриота), Марко Аpсеновић Арса (Нема предаје КиМ) и Дејан Петар Златановић (Србин инфо). Дејан Петар Златановић је у свом говору истакао да за српски народ нажалост опет долазе тешка „косовска“ времена, када ће се открити ко је међу Србима нови Обилић, а ко нови Бранковић.

17:04

Окупљенима испред Скупштине Србије обратила се др Јована Стојковић испред удружења које се бори за породичне вредности у Србији.

Она је затражила од српске државе да прогласи окупацију српске јужне покрајине КиМ и да наша држава најзад стане у заштиту родитеља, њихове деце, те да учини све да нас буде више, а не мање у Србији.

16:48

Присутнима се обратио и др Милош Ковић један од иницијатора и потписника Апела за одбрану КиМ. Он је истакао да је Србија окупирана држава али да Срби нису робови и да српски народ никад неће пристати да буде у ропству.

У колико бисмо изгубили Косово, Ковић је подвукао, Србија би ускоро изгубила и остале делове своје територије Рашку, Војводину…

Због тога, закључио је српски научник, Косово је и сад и увек ће бити српска земља која нема цену и која не може бити предмет ниједног договора са шиптатрским окупаторима на Косову.

16:33

Пристунима су се обратили Дамњан Кнежевић испред народне иницијативе „Нема предаје Косова и Метохије“ и Томислав Рачић, ратни ветеран са Кошара. Оба говорника су истакла да Косово и Метохија не може да се решава путем реферндума, нити је приватна ствар ниједног човека, макар био он и председник Србије.

Током њиховог говора окупљени су палили бакље.

16:17
Тренутно сви присутни певају „Тамо далеко“. Пристиже још људи, тренутно има око 500 протестаната.

16:10
Упркос снегу који је почео да пада, на протесту се окупило за сада тристотинак људи. Пошто стално пристижу нови демонстранти, скуп ће почети са закашњењем од десетак минута.

Градски саобраћај од Таковске па до Трга Николе Пашића је заустављен због почетка протеста.

 

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!