Прочитај ми чланак

РАДИКАЛКА РАСТУРИЛА НАТО У КАНАДИ: Сасула им све у лице, бранила Путина и Крим

0

Радикалка Наташа Јовановић "раздрмала" је бирократско заседање парламентарне скупштине НАТО у канадском Халифаксу, скочивши у заштиту председника Владимира Путина, после читања извештаја о Русији "уштогљеног" Британца лорда Томаса Мичела Џоплина.

На његове речи да Руси шире пропаганду, шаљу прљав новац на запада и убијају људе, радикалка је у већ виђеном маниру, скочила и кренула у одбрану братске државе:

– Оптужујете Русију да се меша у унутрашња питања и изборе у другим земљама, а ви из НАТО користите сва могућа средства за пропаганду како би широм света креирали поредак са вашим моделом друштва. За ту вашу демократију најбољи пример је бесомучна НАТО агресија на моју земљу после које сте омогућили албанским терористима да уз вашу помоћ изврше најмонструозније злочине. Од последица ваших бомби данас умиру људи и деца.

Затим је Британцу „спочитала“ да је „бесмислица да је Русија окупирала Крим, јер се 2014. године, 98 процената људи на рефереднуму изјаснило да жели да се Крим врати под окриље Русије“. 

– Русија је пријатељ Србије и штити наш суверенитет, за разлику од вас који сте признали лажну државу Косово. Џабе вам све што радите и ширите се у источне чланице. Апсолутно сте немоћни, довољно сте разједињени, а Русија све јача – наставила је излагање које је завршила покличеm “ Крим је руски, а Косово је српско . 

Њено излагање изазвало је дискусију још 12 делегата из Украјине, Немачке, Енглеске… говорећи за Србију да је крива за геноцид у Босни и Херцеговини. 

У одбрану Јовановићеве стао је напредњак Владимир Ђукановић:

– Мислио сам је време тоталитаризма прошло, али, по вашим нападима на моју колегиницу, само зато што има другачије мишљење, видим да није. Ви сте ти који креирате лажне вести. Сетимо се шта су западни медији радили против Србије. Да вас подсетим на извештај Аманпурове и на случај Маркале. Није могуће да неко поверује да једна Раша тјудеј угрожава Си-Ен-Ен или Би-Би-Си. 

Он је на осуде једне Украјинке из сале на рачун Србије рекао да су и Украјинци жртве западне пропаганде о којој је причао. Јовановићева је све време држала подигнуту руку тражећи реплику, али јој председавајућа није дозволила да поново упали микрофон.

Представница СРС бранила је Русију и пре неколико месеци у Бриселу. Јовановићева је после једног излагања против Путина, устала и рекла да су САД и Велика Британија направиле антируску хистерију и да ће она увек да брани Русију, јер Русија брани Србију тамо где је сви нападају.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!