Прочитај ми чланак

НАПАД ПРОМИГРАНТСКИХ ГЛОБАЛИСТА на антимигрантског премијера у Чешкој

0

Прошле недеље чешка влада је донела одлуку да Чешка не приступи Пакту УН о миграцији. Мигранти су у Чешкој главна политичка тема већ неколико година уназад и темељ окупљања странака око коалиционе владе премијера Андреја Бабиша. Тој струји припада и председник републике Милош Земан.

На другој страни политичког спектра су опозиција, Сенат и такозвано цивилно друштво. Специфичност цивилног сектора у Чешкој је то да у исти спадају и чешка државна ТВ и радио.

Дан пре одлуке да Чешка не приступи Пакту УН о миграцији објављен је снимак који су два новинара направила тајно, скривеном камером са сином премијера Бабиша. Они су допутовали у Цирих где се овај лечи од шизофреније и тај снимак направили без знања и пристанка премијеровог сина и мајке са којом живи. На том снимку премијеров син говори о томе како је из Чешке отет и одведен на Kрим. Ово се у промигрантском делу чешког друштва квалификује као отмица у режији Бабиша како би наводно склонио сведока у истрази која се против премијера води због наводне махинације да би његова фирма добила новац из фонда ЕУ.

Са правног аспекта ова ситуација међутим стоји тако да је и по швајцарском и чешком кривичном закону забрањено прављење снимака без знања и пристанка онога који је сниман, а уколико је неурачунљив, потребан је пристанак његових старалаца и лекара. Осим тога, Бабиш није имао никакав разлог да би свог сина склањао као сведока јер његов син по чешком праву има право да одбије сведочење због најближег сродства са осумњиченим, све и када би се утврдило да Бабиш млађи има такозване “светле тренутке” када је способан за расуђивање, дакле и за сведочење.

 Про-мигрантска коалиција, свесна правног аспекта читаве ствари сада истиче то да је Бабиш угрозио безбедност државе јер је сина склонио на Kрим који је под контролом Путинове Русије и припрема демонстрације пред гласање о поверењу влади у петак. Бабиш је изјавио да оставку неће дати. Прогнозира се да ће он добити поверење тесном већином посланика доњег дома чешког парламента. Подршку Бабишу дао је и председник Милош Земан, назвавши два новинара која су извела главне радове на терену у овој монтираној афери хијенама.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!