Прочитај ми чланак

ЛИГА НАЦИЈА Румуни добили Литванију, последње коло одлучује шта ће бити с орловима

0

Фудбалери Румуније савладали су Литванију са 3:0 у Лиги нација и тако остали у игри за прво место у групи са репрезентацијом Србије.

Убедљиво боља и доминантнија била је екипа Румуније од самог старта меча, па је само седам минута након првог судијског звиждука дошла до предности. Георги Пушкаш је после асистенције Александра Чипчуа затресао мрежу противника.

Наставили су домаћи фудбалери са нападима у жељи да што пре увећају предност и реше утакмицу. До одласка на одмор су имали укупно осам удараца на гол противника, али ниједан више није затресао мрежу.

Друго полувреме, иста прича. Већ 47. минут решио је питање победника, јер је баш тада Николај Станчију упослио Клаудија Кешера, а овај повећао предност своје репрезентације на 2:0.

Управо је асистент код другог гола био стрелац трећег у 65. минуту и оставио своју репрезентацију у трци за прво место у нашој групи у Лиги нација.

Наша репрезентација је савладала Црну Гору у Београду са 2:1, али је овај тријумф Румуније одложио одлуку ко као први у групи завршава ову фазу Лиге нација.

Пажња овдашње фудбалске јавности ће у уторак бити усмерена на Балкан, јер се у Подгорици састају Румунија и Црна Гора, исти дан када и наша репрезентација дочекује Литванију у Београду. Оба меча играју се од 20.45 часова.

Резултати

Србија – Црна Гора 2:1
Румунија – Литванија 3:0

Табела

Србија 5 3 2 0 7:3 11
Румунија 5 2 3 0 7:3 9
Црна Гора 5 2 1 2 7:5 7
Литванија 5 0 0 5 2:12 0