Прочитај ми чланак

ВЛАДАЈУЋИ РЕЖИМ ПРОТИВ НАРОДА:За Шабац и Чајетину из буџетских резерви нула динара

0

Министар задужен за локалне самоуправе и градоначелник оне у којој напредњаци нису власт - за истим столом. Ретка слика. Јер отишао је први човек Шапца и корак даље, до Стразбура, где се Савету Европе жалио на српске власти.

Био је то говор Небојше Зеленовића који се, по свему судећи, министру Бранку Ружићу није нимало дојмио. Жалио се Небојша Зеленовић европским званичницима на понашање српских, молио их да спасу слободу и демократију у Србији. Да ли је све то чуо и министар Ружић?

„А да ли сте ви чули говор господина Перишића у Стразбуру?“, рекао је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

Н1: Нисам, али немојте ми на питање одговарати питањем, ја сам новинар, овде ја питам.

Ружић: Ја морам да вас подсетим да сарадња с председницима општина и градоначелницима заиста функционише на најбољи начин, барем што се тиче министарства на чијем сам челу. Сви су добродошли као и до сада да се јаве, да дођу и да разговарамо.

Да ли су једнако добродошли и они који би с министром да размене реч две о томе како СНС злоупотребљава власт на локалу.

„Покушали смо на два састанка с господином Ружићем да отворимо те теме које не муче само Шабац, него све локалне самоуправе, али нисмо наишли на разумевање“, каже градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

А зашто би само један град, пита се министар Ружић, имао, како каже, ексклузивитет. Свима по закону, тврди, припада и новац који држава локалним самоуправама даје из буџетских резерви.

Н1: Јесте ли добили новац из буџетских резерви?

Зеленовић: Не. Само град Шабац и општина Чајетина никада нису добили новац из буџетских резерви, а кад видимо извештаје ДРИ, видећемо колико је заправо уопште потрошено из средстава текуће буџетске резерве. То нико не зна.

„Слободно урадите анализу, знам да се бавите истраживачким новинарством и опет бих вас замолио да не дајемо ексклузивитет једном граду, да се не наљуте ови други, је л тако?“, поручује министар Бранко Ружић.

Да се не наљути Лесковац који је прошле године добио 12 милиона евра од државе, Краљево седам милиона, Крушевац скоро пет… Да се не наљуте на Шабац, град са сличним бројем становника којима је држава решила да да знатно мање. Укупно 2,5 милиона, из буџетских резерви чисту нулу.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!