Прочитај ми чланак

У ЦЕНТАР – др МИЛОШ КОВИЋ: Сви на протест испред Скупштине Србије! (ВИДЕО)

0

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, био је ванредни професор Филозофског факултета др Милош Ковић.

Тема емисије је била преговори државних власти Србије са албанским окупаторским властима у Приштини и предстојећи патриотски скуп испред Скушптине Србије у недељу 18. новембра, с почетком у 16:00, којег организују организатори Видовданског протеста – Народна иницијатива „Нема предаје Косова и Метохије”, (која окупља младе патриоте широм Србије) и низ породичних удружења, покрета и организација, предвођеним др Јованом Стојковић, који се боре за права родитеља и деце (01:18:30), а на коме ће се присутнима обратити и гост емисије, др Ковић, један од иницијатора „Апела за одбрану Косова и Метохије”, којег су потписали и у јавности подржали, група српских интелектуалаца и црквених велодостојника.

„Немамо право на слуђеност, немамо право на песимизам и немамо право на аполитичност. Знате како су аполитичне људе у прошлости звали, у грчким полисима? Идиотима. Људи немојмо бити идиоти! У питању је наш живот! Ми имамо слободу да утичемо, питаће нас и наша деца, где смо били и шта смо радили, кад су нам распарчавали Југославију и сада када нам распарчавају Србију. То је једино питање на којем морамо дати ваљани одговор”, у емисији је јасно устврдио професор Ковић објашњавајући зашто је потребно да што више народа се самоиницијативно организује и јавно искаже свој став, када је у питању опстанак државе и одбрана вредности на којима се заснива наше друштву; а затим је додао:

„Зато сви се видимо на патриотском скупу, у недељу испред Скупштине Србије, 18. новембра, у 16:00 часова. Јер ако крену да нам растурају земљу и ми чутимо, неће бити добро никоме од нас – био он Србин, Мађар, Русин, Албанац, … Можда Албанци мисле да ће им бити добро ако створе Велику Албанију, но дугорочно то је катастрофа за њих јер ће таква држава бити држава мафије, а не народа. Наша порука је јасна: људи ту смо где смо, дајте да видимо да се договоримо, да живимо заједно; не можете да заснивате своју будућност на убијању и протеривању својих суседа Срба, јер закони се морају поштовати, морају бити исти за све, те зато не можета нам узети Косово и Метохију, ми вам то никада нећемо дозволити и признати”, јасно је поручио др Милош Ковић.

У емисији се још говорило и о сукобу цивилизација и религија у 21 веку, о српској спољној политици, о значењу Првог светског рата и југословенске државе за историју српског народа, о ставу Српске Православне Цркве у вези Космета и плану Александра Вучића везаним за КиМ, о значају СПЦ за очување српског националног идентитета, као и о томе како се пише савремена историја и да ли је у току ревизија историја на Балкану, када је у питању Први и Други светски рат.

Интервју, за медијску кућу „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд) водио је гл. уредник српског медија „Србин.инфо”, Дејан Петар Златановић.

Ако вам се свиђају наше емисије, лајкујте и нашу Фејсбук страницу – Фејсбук – ЦЕНТАР
и претплатите се на наш Јутјуб канал: Јутјуб – ЦЕНТАР

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!