Прочитај ми чланак

„ОПРОСТИТЕ, МАЛО САМ…“: Јункер мртав пијан у распареним ципелама, водили га …

0

Председник комисије ЕУ и тренутно најмоћнији човек унутар евро-бирократије Жан-Клод Јункер дошао је на конференцију са председником Јужне Африке у видно алкохолисаном стању са једном тамно браон и једном црном ципелом.

Председник Ј. Африке Кирил Рамафоса требало је да одржи заједничку конференцију са председником европске комисије Жан-Клод Јункером, па је остао на подијуму са пољски левичаром Доналдом Туском.

Током конференције жена запослена у његовој пратњи покушала је да нешто каже Јункеру који је није чуо, а затим је изашао са говорнице и стао на ивицу подијума. Жена је упадљиво гледала доле, а после пар речи Јункер се изненада окренуо и почео да се тетура ка излазу из сале за конференције. 

Јункер се није поздравио ни са публиком нити се извинио осталим говорницима зато што напушта конференцију, док комисија ЕУ није издала саопштење шта се догодило. Сам снимак вероватно никада није требало да изађе у јавност, јер је исечен из званичног снимка конференције, а видео лоше резолуције је снимљен мобилним телефоном из публике. 

У тренутку док председник комисије ЕУ излази кроз врата особа из протокола га придржава и усмерава ка пролазу како највероватније због утиска да би могао да падне. Ово није први скандал Жан Клод Јункера са алкохолом.

Председник европске комисије ЕУ Жан-Клод Јункер изазвао је дипломатски скандал када је дошао у видно алкохолисаном стању на гала вечеру поводом НАТО самита у Бриселу. Британски медији су више пута критиковали Јункера због алкхолизма, а у медијима на острву се писало да лидер ЕУ комисије пије од јутра и да га је тешко видети трезног јер је „мортус пијан пре 12“.

На његово тетурање није био имун ни председник Француске Емануел Макрон који му је пришао када је видео да се тетура, а онда је уследила реакција за памћење коју можете погледати на снимку испод од 0:23.

https://youtu.be/HBM2akQhwhQ
 
Тада је комисија ЕУ је саопштила да Јункер наводно није био пијан већ је болестан од извесног обољења по имену Скиатика(Сциатица), која му отежава кретање. Ипак упркос жељи преставника ЕУ да играју на саосећање јавности, ово није први пут да је Јункер пијан у јавности о чему сведоче бројни снимци на интернету, тако је Јункер на пример пре пар година ударао шамаре лидерима ЕУ који су прилазили да се са њим поздраве. 

Скандали вође европске комисије нису само повезани са алкохолом. Јункер се надавно нашао у скандалу по питању његове породице и нацистичке прошлости коју је политичар из Луксембурга покушао да прикрије од јавности. Наиме Јункеров таст је био осведочени нациста који је прогонио Јевреје у Луксембургу, који су затим депортовани у нацистичке логоре.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!