Прочитај ми чланак

ИМА 125 ГОД, ПУШИ ОСАМ ДЕЦЕНИЈА И ИМА 7-ГОДИШЊЕГ СИНА: Тајна је у? (ВИДЕО)

0

Док многи стогодишњаци тврде да су исхрана, вежбање и здрав стил живота допринели њиховој дуговечности, други људи потпуно разбијају те теорије.

Према биолозима, дуговечност је просечни животни век очекиван у идеалним условима. Како дефинишемо“идеалне услове” може да се разликује од особе до особе. 

Неки могу рећи да је битна генетика. Али, чак и ако ваши преци нису живели дуго, то не значи да ћете и ви живети толико колико и они, пише Радиосарајево.ба. Генетика вам само може пружити највише 30 одсто очекиваног трајања живота. Остало је све на вама и све је под вашом контролом, попут понашања, исхране и начина живота.

Док многи стогодишњаци тврде да су исхрана, вежбање и здрав стил живота допринели њиховој дуговечности, други људи потпуно разбијају те теорије.

Један од њих је и 125–годишњи (неки тврде да има 117, а неки и 135, није тачно потврђено јер нема извод из матичне књиге рођених) старац из Либана Сулиман Ал-Мул, који успут речено, и свакодневно пуши цигарете 80 година.

Он је тако енергичан и окретан, кува, цепа дрва, шета дневно око три километра и има седмогодишњег сина, пише Лифе цоацх цоде. Два пута се женио, његова прва супруга умрла је након 70 година живота, с њом је имао седморо деце. Сада живи с другом супругом. И још увек гледа жене, тврди она.

Његов савет за здравље и дуговечност је да треба јести здраву храну.

“Тајна је у врсти и квалитету исхране. Једем колико ми је потребно. Немојте да се приближавате храни која садржи непознате састојке и клоните се уља произведених на тржишту. Чисто маслиново уље, мед и козји прочишћени маслац су еликсир за добро здравље и дуг живот.”

Још једна тајна је посебан „чаробни“ чај за који тврди да може да оживи и мртве. Рецепт за овај чај је једноставна мешавина: рогач, тимијан, квиноа и аниса

Он све ово заједно стави у врућу прокључалу воду да одстоји, процеди и попије сваки дан.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!