Прочитај ми чланак

МАРЈАН ВАЈДА ОТКРИО КАКО ЈЕ ЂОКОВИЋ РАЗБИО СТРАХ, али и како га је Новак изненадио

0

Марјан Вајда је од 2006. године тренер Новака Ђоковића (са кратком паузом од годину дана), али како наводи ни он није могао да очекује да ће се наш ас тако брзо вратити у сам врх светског тениса.

Знам Новака годинама, али нисам могао ни да замислим да ће се вратити на овај ниво тако брзо. Осећао сам да крећемо новим путем. Било је много сумњи. Тешко је било гледати уназад, у време када је освајао толико трофеја, и предвиђати будућност. Прво што ме је питао када смо поново почели да радимо је када ће поново побеђивати – рекао је Словак у интевјуу за „Убитеннис“.

Вајда је истакао да је Новак самостално донео одлуку да наступи на Вимблдону, иако је то било упитно по завршетку Ролан Гароса. У полуфиналу је први рекет планете одмерио снаге са Рафаелом Надалом и савладао га, после пет сати и 14 минута тениса резултатом 6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8.

– Сам је одлучио да игра на трави. Осећао се одлично од тренутка када је стао на терен. Заборавио је све што се на земљи догодило. Иако је изгубио од Чилића у Квинсу, чињеница да је играо финале му је донела много самопоуздања. Полуфинале Вимблдона против Надала је био меч који је променио све. Било је невероватно. Неко је из гледалишта викнуо „Хвала вам на овоме!“. После тога, Новак се више није плашио пораза – закључио је Вајда.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!