Прочитај ми чланак

МАЈА Дивим се Вучићу што је издржао све у Паризу; Макрона ћемо дочекати домаћински

0

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић је оценила да је председник Србије Александар Вучић добро поступио што је отишао у Паризу поводом прошлонедељне стогодишњице примирја у Првом светском рату, али је указала да се "не може разумети увреда коју је Србија тамо добила".

„Ми ћемо Француској одговорити тако што ћемо њиховог председника Емануела Макрона дочекати домаћински и величанствено, тако ћемо показати величину ове државе и какав смо ми народ“, рекла је Маја Гојковић за издање београдске „Политике“ од петка, 16. новембра, поводом односа власти Француске према Вучићу током цеременоније у Паризу.

Она је навела да се „искрено диви“ Вучићу што је „остао и издражао све то, понео се државнички“.

„Он је тамо представљао нашу земљу, која је била на правој страни (током Првог светског рата), и све нас чији су преци дали животе за слободу, а таквих је око милион и триста хиљада“, казала је она.

 

Вучић је током церемоније у Паризу седео даље од земаља-победница у Првом светском рату, док је шиптарско окупаторски председник из Приштине  Хашим Тачи био са земљама победницима,  иза председника Русије Владимира Путина и у близини француског председника Емануела Макрона и америчког председника Доналда Трампа.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!