Прочитај ми чланак

ЛОНДОН: Ђоковић без пардона, ни Чилић није освојио сет!

0

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић савладао је Марина Чилића са 7:6(7), 6:2 у трећем колу групе "Густаво Куертен" на Завршном мастерсу у Лондону.

Сјајан први сет у „О2 арени“ приредили су публици Новак Ђоковић и Марин Чилић. Одиграли су изједначен уводни део меча који је одлучен у тај-брејку у коме се боље снашао српски играч, што му је олакшало пут ка трећој победи у групи. Доказ о томе да су били изједначени показује и чињеница да је виђена само једна брејк лопта коју није искористио Новак.

Појачао је ритам Ђоковић у другом сету, што му је било довољно да дође до првог брејка на мечу. То му је додатно повећало шансе за тријумф. Није имао снаге да се врати Чилић, па је учешће у Лондону завршио са једном победом.

Сва дешавања са овог дуела могли сте да пратите уз Блицспорт.

ПРВИ СЕТ

Ђоковић – Чилић Сјајан први сет одиграли су Србин и Хрват у коме је виђено максималних 13 гемова, а за нијансу бољи и присебнији био је наш ас.

Наш ас је одабрао да сервисом почне дуел који нема резултатски значај с обзиром на то да је Ђоковић као први из групе прошао у полуфинале, док Чилић није успео да избори пласман међу четири најбоља играча на завршном мастерсу. Иако је хрватски играч добио први поен на мечу то није омело Србина да добро одигра наредене поене и дође до почетне предности на старту дуела.

Почео је свој сервис гем Чилић дуплом сервис грешком, али након тога је одиграо неколико сјајних ударца, посебно је лепа била бехенд паралела са којом је завршио гем – 1:1. Веома брзо је Ђоковић дошао до новог вођства на мечу. Гем је завршио сигурном игром на мрежи.

Хрватски тенисер је одличним сервисима задавао доста проблема Ђоковићу и то му је олакшавало посао да лакше осваја поене и избегава дугу размену. Новак је доминирао у дужим разменама и није остављају никакву прилику Чилићу да га угрози, а у петом гему дошао је и до првог аса на мечу – 3:2. Први се са брејк лоптом суочавао Чилић, али је успео се извуче у гему који је трајао нешто више од седам минута и поравна резултат.

Други везани гем наш ас је добио са „нулом“, а доста проблема је ривалу задавао бехенд паралелала, као и одличном игром на мрежи. Није хрватски играч дозвољавао Ђоковићу да му одузме сервис. Неколико сјајних удараца одиграо је Чилић, а одличном форхенд дијагоналом је завршио осми период првог сета.

Није давао никакву шансу ривалу наш ас да дође до било какве прилике да направи брејк, што показује и чињеница да је три узастопна гема добио без изгубљеног поена – 5:4. Иако је забележио само два аса сервис је био једно од главних оружја Чилића са којим је задавао проблеме Ђоковићу, али је Марин почео да парира и у „пољу“. Сваки ударац у Новаковој игри је функционисао сјајно, па је освајао поене из сервиса, на мрежи, форхендом, бехендом…

Лако је Хрват изборио тај-брејк првог сета. Први пут је на мечу добио гем, а да противнику није дозволио да освоји ниједан поен када је сервирао. Сјајан тај-брејк одиграли су Ђоковић и Чилић у коме је чак виђено 16 поена, а нашем играчу био је довољан један мини брејк да дође до вођства у сетовима.

ДРУГИ СЕТ

Ђоковић – Чилић Феномални Ђоковић је сјајном игром дошао до максималног учинка у групи и дуела са Кевином Андерсоном.

Суочавао је се на старту другог дела меча Чилић са брејк лоптама, али Ђоковић те прилике није искористио, па је Хрват успео да стекне почетну предност.

Наставио је Новак невероватну серију када су у питању гемови на његов сервис у којима није није изгубио ниједан поен, до сада их је забележио пет заредом – 1:1. Још један у низу гемова на разлику одигран је на сервис Чилића, али је опет Марин успео да се извуче и не дозволи противнику да направи брејк.

Претио је хрватски ас први пут озбиљније Ђоковићу имао 15:30, али ни то није било довољно да одузме сервис ривалу. Ломио је Новак противника током целог меча и успео је да га сломи у петом гему другог сета, када је направио први брејк на мечу, што га је приближило победи.

Потврдио је Ђоковић брејк и тако дошао до прве осетније предности на овом мечу – 4:2. Успео је Новак да дође до новог брејка, па је стигао на корак од треће победе у групи и то без изгубљеног сета. Лако је одиграо последњи гем на овом сусрету Ђоковић и сјајном игром заказао дуел са Кевином Андерсоном у полуфиналу.

ЗАВРШНИ МАСТЕРС, 3. КОЛО
ГРУПА „ГУСТАВО КУЕРТЕН

Зверев – Изнер 7:6(5), 6:3
Ђоковић – Чилић 7:6(7), 6:2

ТАБЕЛА

1. Ђоковић 3 3 0 6:0 3

2. Зверев 3 2 1 4:2 2

3. Чилић 3 1 2 2:5 1

4. Изнер 3 0 3 1:6 0

ГРУПА „ЛЕЈТОН ХЈУИТ
ТАБЕЛА

1. Федерер 3 2 1 4:2 2

2. Андерсон 3 2 1 4:2 2

3. Тим 3 1 2 2:4 1

4. Нишикори 3 1 2 2:4 1

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!