Прочитај ми чланак

ЗВАНИЧНО ПОТВРЂЕНО Груевски без пасоша побегао у Мађарску преко Албаније и ЦГ

0

Албанија је вечерас потврдиила да је одбегли бивши македонски премијер Никола Груевски у Мадјарску отишао преко те земље. Македонски медији су пренели саопштење Сектора за границу и миграције албанске полције у којем се наводи да је Груевски Албанију напустио преко прелаза Хан Хоти – Мурићан на граници са Црном Гором, али не и где је ушао из Макдоније.

Прецизира се да је Груевски 11. новембра у 19.11 изашао из Абаније у Црну Гору као путник у аутомобилу са регистрацијом „ЦД1013А“, који је власништво Амбасаде Мадјарске у Тирани.

Албанска полиција напомније да тога дана када је Груевски био у Албанији и прешао границу за њим није постојала никаква потерница Макдоније или Интерпола.

„На нашим граничним прелазима 11. новембра није постојала никаква информација да се за Груевским трага нити потерница. Интерпол Скоље је 13. новембра у 19.35 послао информацију Интерполу Тирана да се Никола Груевски тражи медјународном потерницом“, наводи се у саопштењу.

Македонски медији напомињу да се у саопштење полиције Албаније не наводи на којем је граничном прелазу Груевски ушао у Албанију.

Наводи се да су албански медији претходно јавили да је прегледом ТИМС система установљено да Груевски на албанску теротирију из Македоније није ушао преко званичног прелаза, што према агенцији МИА, оставља могућност да је ушао преко неког илегалног прелаза.

Груевски, коме је суд прошле године одузео приватни и дипломатски пасош, побегао је у Мадјарску да би избегао издржавање казне од две године затвора на коју је правоснажно осудјен за незакониту набавку луксузног „мерцедеса“ у време док је био премијер.

На Фејсбуку је Груевски у уторак 13. новембра написао да је „у последњих неколико дана примио безброј претњи по живот“ и да је у Будимпешти, где је од мадјарских власти затражио политички азил.

Полиција Црне Горе потврдила да је Груевски преко Црне Горе отишао у Мађарску
Црногорска полиција потврдила је вечерас да је одбегли бивши премијер Македоније Никола Груевски у Мађарску отишао преко Црне Горе.

Полиција је у штуром саопштењу навела да је Груевски који је у Македонији осуђен на две године затвора, у Црну Гору ушао 11. новембра и истог дана напустио земљу.

Није наведено из које земље и преко којег је граничнг прелаза одбјегли бивши премијер Македоније ушао у Црну Гору, нити преко којег граничног прелаза је напустио земљу.

„Црногорска полиција је у овом случају у потпуности поштовала законске процедуре“, пише на крају кратког саопштења.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!