Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ СЛАГАО И ОСРАМОТИО СРБИЈУ – није било његовог сусрета са Путином и Трампом

0

Председник Србије Александар Вучић, иако је тврдио и режимски медији то преносили као 100 одсто поуздану информацију, у Паризу током прославе савезничке победе сила Антанте (Србије, Француске Русије, САД, Велике Британије, Италије и Јапана) над Централним силама (Немачком, Аустроугарском, Бугарском и Турском), НИЈЕ сусрео са председником Русије Владимиром Путином, нити председником САД Доналдом Трампом.

За разлику од Хашима Тачија, који је на друштвеним мрежама објавио фотографије са руским председником Путином и америчким председником Трампом, не постоји ниједна фотографија која доказује да се Александар Вучић састао са руским и америчком председником.

Сам председник Србије је објавио на свом Фејсбук налогу само фотографије његовог сусрета са немачком канцеларком Ангелом Меркел и француским председником Емануелом Макроном и ако, на званичној страници Председника Србије у вези његовог боравка у Паризу, пише следеће:

„„Председник Вучић је, након састанка са немачком канцеларком Ангелом Меркел, рекао да је важно да за све оно што радимо покушамо да добијемо сагласност Немачке, јер без тога не можемо да очекујемо било какав напредак ка Европској унији.

„Наше је да говоримо о нашој одговорности, о томе шта је наш посао. Они поштују наше економске резултате изузетно. То немачка канцеларка изузетно поштује и данас је то рекла”, истакао је председник Вучић и нагласио да је политика нормалне, пристојне и модерне Србије политика компромиса и разумевања и заштите националних и државних интереса.

Председник Вучић је навео да је са председником Руске Федерације Владимиром Путином говорио кратко, а синоћ мало дуже са министром спољних послова Руске Федерације Сергејом Лавровим.

„Разговарали смо о посети председниковој Србији, средином јануара, и о томе колико већ радимо на томе. Са потпредседником руске владе Борисовим сам разговарао јуче. И верујем да можемо свакако више од 10 важних споразума да потпишемо током посете председника Путина, а да пробамо можда чак и 15”, рекао је председник Вучић и додао да је разговарао и, у три наврата, кратко, са председником Републике Француске Емануелом Макроном, који ће за 20 дана доћи у Београд.

„То је оно што је био део нашег посла. Оно на шта не можемо да утичемо, а знам да свако у Србији има кнедлу у грлу, то је чињеница да је свуда истакнута косовска застава. Њихов однос, немојте да мислите, није исти, знају они разлику између нас и њих, али да просто је то нешто што траје деценију читаву. Можда и две. То се неће скоро променити”, објаснио је председник Србије и додао да ми морамо да мењамо своју позицију, да будемо снажнији, имамо више аргумената и боримо се још јаче.”

Истовремено и медији који су блиски Вучићу (Блиц, Ало, Информер, Српски телеграф) објавили су вест, коју је потврдио сам Вучић, да се он чак два пута у Паризу срео са америчким председником. Овако је писао Блиц уз фотографије Вучића са Макроном и Макрона са Трампом:

„Вучић је касније потврдио да је у два наврата разговарао са Трампом“.

– Трамп је рекао је да су Срби велики народ и да ја представљам велики народ. Поносан сам јер је он, поред Путина, овде највећа звезда. Ово је рекао пред 25 људи – навео је председник Србије.

Он је додао да није било времена ни простора за дужи и озбиљнији разговор са америчким председником, али да је он током сусрета изразио наду и жељу да Србија са САД оствари боље односе и да Трамп посети нашу земљу.

Рекао је и да су један другом честитали празник.

– Сигуран сам да не зна да сам председник Србије, без озбира што смо се и раније видели. Нисам од оних који пате од комплекса виших вредности и значаја. Знам да нема појма ко сам. Када сам се представио и рекао основне ствари о Србии, био сам срећан кад је то била његова реакција – рекао је Вучић.

Он је додао да је Трамп свој коментар поновио и пред другим људима.

Ипак, како Србин.инфо сазнаје из најближег окружења Александра Вучића, при сваком сусрету председника Србије са званичницима других земаља, ако нису присутни медији, особе из његове пратње обавезно фотографишу тај сусрет (видели смо на примеру Хашима Тачија) и потом шаљу новинским агенцијама, пре свега Танјугу.

Иако је Танјуг објавио више фотографија Владимира Путина и Доналда Трампа током њиховог боравка у Паризу, на прослави стогодишњице савезничке победе у Првом светском рату, ни на једној се не налази председник Србија са председником Русије и САД, што говори додатно у прилог тези да је српски председник највероватније изговорио лаж и тиме урушио углед Србије на плану спољне политике. За разлику од терористе Хашима Тачија, који се заиста сусрео и кратко разговарао са Путином и Трампом, Вучић је морао да измисли те сусрете и преко својих медија убеди јавност да су се они стварно и одиграли.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!