Прочитај ми чланак

НАСТАВЉА СЕ ЛИГА НАЦИЈА: „Фурија“ отписује Хрвате?

0

После Светског првенства је логично да ментално не можеш да одржиш исти интензитет. Много тога се тамо догодило - рекао је Лука Модрић

УТАКМИЦАМА у сва четири ранга такмичења данас се наставља такмичење у оквиру Лиге нација, а без сумње највећу пажњу привлачи окршај Хрватске и Шпаније на загребачком „Максимиру“. Исход овог меча би лако могао да промовише Шпанију као победника групе 4 најквалитетнијег ранга, али и да пошаље Хрватску у лигу Б у наредном циклусу.

Лука Модрић Фото: EPA

Ове две селекције су се састале у септембру и тада су „ватрени“ у првом мечу после сензационалног успеха на Светском првенству доживели прави бродолом (0:6) на гостовању у Елчеу. Сада, два месеца касније Хрватска би се поразом практично опростила од „А класе“, пошто би им у последњем мечу била потребна сензација на гостовању Енглеској.

– После Светског првенства је логично да ментално не можеш одржати исти интензитет. Много се тога интензивног тамо догодило, а то се на крају плаћа. На Светском првенству све је завршило перфектно. Сви смо били на високом нивоу, а после тога није било лако да се регенеришемо. Тешко је одржати исти ниво и индивидуално и тимски – рекао је Лука Модрић шпанским новинарима уочи вечерашњег меча, уз напомену да ће покушати да из оба „рата“, са Шпанцима и Енглезима, изађу као победници.

У истом рангу вечерас се састају Белгија и Исланд, у групи Б играју Аустрија и Босна и Херцеговина, док би у „нижим ранговима“ највише узбуђења требало да буде у дуелу Грчке и Финске.

Да подсетимо, победници група ће имати шансу да кроз завршне утакмице стигну до ЕП на које ће се пласирати само победници лига А, Б, Ц и Д.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!