Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ: Директор Аустралијен Опена отворено објаснио зашто фаворизује Федерера

0

Директор Аусталијен Опена Крег Тили није чекао да прође превише времена да се огласи не би ли одговорио на оптужбе Жилијена Бенетоа како Роџер Федерер има посебан третман на овом такмичењу.

Бенето је детаљно објаснио на који начин се види фаворизовање Федерера.

– Роџер је 12 или 13 од 14 последњих мечева на Аустралијан опену одиграо у ноћном термину. На исти дан Федерер је играо против Штруфа, а Ђоковић против Монфилса. Немам ништа против Штруфа, сјајан момак, али сложићемо се да би сваки директор турнира ставио меч Ђоковић – Монфилс у вечерњи термин од 19.30, зар не? Али не, они су играли у 14.30 по врућини, а Федерер и Штруф по ноћи – започео је Бенето.

Тили је на ово одговорио на врло неуобичајен начин, није чак ни скривао да отворено фаворизује Швајцарца.

– Када се прави распоред тениских мечева, директор турнира узима у разматрање многе факторе. Играчи и навијачи су приоритети. Али чак и међу овим групама има много различитих захтева. Тај распон иде од тога шта сами играчи воле, да ли су повређени или имају здравствених проблема, па до захтева телевизијских кућа за преносима чији програм такође мора бити испоштован због њиховог посебног тржишта. Поврх свега тога је други ниво разматрања који укључује читаву логистику тима за прављење распореда, који мора да предвиди евентуалну дужину мечева, некада и данима унапред, па све до свакодневних ствари која се тичу промене временских прилика

Све је покушао да „свали“ на публику у овој земљи, која га бира најомиљених спортисту неколико година заредом.

– Што се тиче играча, треба рећи да је Роџер Федерер тенисер који се не виђа тако често и који се сматра једним од финансијских најисплативијих спортиста света. Годинама уназад га у Аустралији бирају за најомиљенијег спортисту. Навијачи желе да га гледају на највећем стадиону, а ТВ куће желе да његови мечеви буду у ударном термину. И мислим да нема директора турнира на свету који те факторе не би узео у обзир када прави распоред. То је случај са свим великим именима у свету тениса и спорта уопште – рекао је Тили.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!