Прочитај ми чланак

РАДИЧЕВИЋ: Мој противкандидат је Вучић, храброст је бити на челу опозиције

0

Чачак – Савез за Србију је у недељу предао своју изборну листу под називом Савез за Србију –Савез за Драгачево – Милан Радичевић. Према речима првог на листи Милана Радичевића, комисија је у законском року прогласила листу која ће се на локалним изборима наћи под редним бројем четири.

“Предали смо комплтену листу од 35 кандидата, трудили смо да буду једнако распоређени и да уђу у политички живот Драгачева. Нећу се посебно представљати као носилац листе, него као представник свих оних који су листу потписали и да у име свих њих кажем да свако од њих може бити носилац листе. Ја сам први међу једнакима у овим врло тешким и драматичним ситуацијима. У овом незахвалном времену је част и храброст стати на листу опозиционе опције, “ казао је Радичевић на данашњој конференцији за медије.

Он је нагласио да је квалитет ове листе то што се састоји од људи који су се састали из ширег опозиционог блока.

“То има посебну тежину и драж зато што даје коалициони капацитет да направимо далеко бољи и ефикаснији програм. Сабрали смо сва искуства људи који су данас са нама и верујем и убеђен сам да ће то бити почетак квалитетног политичког рада који ће резултирати победом на предстојећим изборима 16. децембра”, рекао је носилац листе Савеза за Србију Милан Радичевић.

Бошко Обрадовић је истакао да је данашње представљање листа Савеза за Србију на предстојећим локалним изборима у општини Лучани, у ствари представљање прве изборне листе Савеза за Србију на изборима у Србији уопште.

“То је велики догађај за све нас који смо формирали СЗС као уједињену опозицију и у овом тренутку најјачу опозициону снагу у читавој Србији. Јуче је и званично проглашена изборна листа “Савез за Србију – Савез за Драгачево – Милан Радичевић” под редним бројем 4”, казао је Обрадовић.

Према његовим речима, Комисија није уочила ни једну мањкавост у предаји документације за ову листу што како тврди, говори о озбиљности којом су приступили у обављању овога посла.

“Прикупили смо и дупло више потписа него што је било потребно, тачно 385 иако је било потребно само 200, а могли смо да прикупимо дупло више, као што смо могли да имамо дупло више квалитетних кандидата за одборнике, али смо на крају морали да то сведемо на бројку од 35”, тврди Обрадовић.

Он је истакао да је у протекле четири године колико је на власти коалиција СНС И СПС, општину Лучани напустило 2000 становника.

“Ако се овако настави, за 30 до 40 година у Драгачеву неће живети више ни један једини становник. Наша порука је веома једноставна зауставимо одсељавање младих и високообразованих из Драгачева и омогућимо им да покрену Драгачево”закључио је Обрадовић.

Један од оснивача Савеза за Србију Драган Ђилас казао је да је велика ствар што је прва листа коју заједно предају “баш оваква каква јесте”.

“Милана сам упознао пре месец дана и част ми је што је као нестраначка личност прихватио да води нашу листу у Драгачеву. То јесте идеја Савеза за Србију, да изађемо из страначких оквира, да створимо прави тим који ће представљати алтернативу власти Алчександра Вучића. Милан је човек који је завршио озбиљне школе и остао да живи у свом месту, и на тај начин нам шаље поруку да није једино решење спаковати се и отићи из Србије”, рекао је Ђилас на данашњем представљању изборне листе Савеза за Србију.

Ђилас је нагласио да је данас велика храброст бити опозиција у Србији и да им је идеја да “пробуде” општину Лучани.

“За мене је био шок када сам видео да Гуча живи само тих седам дана за време Сабора, а ја мислим да она може да живи целе године, да се покрене производња и туризам. Многе фирме су приватизоване, не смемо дозволити да се то деси и Милану Благојевићу”, закључио је Ђилас.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!