Прочитај ми чланак

ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ: „Београдски синдикат” са Србима у Грачаници на Косову

0

Чланови групе "Београдски синдикат" наступили су у суботу у крипти Саборног храма у Подгорици, на хуманитарној вечери "Догодине у Призрену"

Чланови групе „Београдски синдикат“ наступили су у суботу у крипти Саборног храма у Подгорици, на хуманитарној вечери „Догодине у Призрену“. Сав приход са ове вечери, коју су својим концертом улепшали и ученици Богословије Светих Кирила и Методија у Призрену и Даница Црногорчевић, намењен је Богословији у Призрену и српском народу на Косову и Метохији.

Фото: Instagram/fedjadimovic

У недељу је у крипти храма одржано предавање на тему „Утицај поп културе на систем вредности“, на којем су учествовали чланови БС – Феђа Димовић, Бошко Ћирковић Шкабо и Блажо Вујовић, као и игуман манастира Драганац, архимандрит Иларион.

„Синдикалци“ су се, затим, упутили у манастир Грачаница, где су присуствовали вечерњој литургији. Иначе, песма БС „Догодине у Призрену“, коју је „Јутјуб“ цензурисао због, наводно, узнемирујућег садржаја, преведена је на енглески и грчки језик, а ускоро ће добити и кинески превод.

Фото: Instagram/fedjadimovic

Ова композиција, која је успела да подигне пољуљану националну част и понос нашег народа, као и да превазиђе разне поделе које нас годинама уништавају, изузетно се допала монасима и старешинама манастира на Космету.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!