Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Ко ће да сноси одговорност за понижење Србије у Паризу

0

Церемонија у Паризу је највидљивији резултат лошег вођења спољне политике и представља континуитет нереаговања званичника Србије на дипломатска понижења која доживљавамо.

„Позивам Вучића на одговорност зато што је понизио Србију својим односом према церемонији у Паризу. Није послао дипломатску ноту против стављања заставе лажне државе Косово на Нотрдам и није се повукао са свечаности која је згазила достојанство и допринос Србије савезничкој победи у милионским жртвама. Неко за то мора да одговара. Нико не мрзи ни Вучића, а камоли Србију, али нам је доста његове пропаганде, глуматања и фолирања. Показало се да је његов међународни углед раван нули.“ – рекао је Обрадовић.

Ко је крив што ни на оваквој манифестацији нисмо добили место, које су пре једног века крвљу платили наши преци?

Прво што „упада у око“ обичном посматрачу је место које је, према протоколу, на манифестацији заузео председник Србије. Да ли се Европа сећа каква је била улога Србије у том рату и колико је страховито било страдање њеног народа? Сећају ли се какву је голготу прошао српски народ? Судећи по протоколу – знају, али за тај народ не маре.

Место које су на прослави додели Вучићу показује колико га уважавају његови „велики пријатељи“ у дипломатским круговима. Толико уважавају и земљу Србију, што су резултати вишегодишњег „рада“ наше дипломатије. С друге стране, запажену позицију на прослави добили су Колинда и Тачи! Драга „наша“ Европо, знаш ли ишта о Великом рату?

Ко је крив што ни на оваквој манифестацији нисмо добили место, које су пре једног века крвљу платили наши преци? Нема породице која није изгубила неког вољеног у том рату. Биће да је ово још једно од понижења које се очекује да прећутимо. Да су таква очекивања показао нам је и сам председник Србије – стајао је на предвиђеном му месту. Задовољан.

Пита ли се неко где ћемо бити после нових сто година, након овакве поданичке и издајничке политике актуелне власти ? Шта ми остављамо својим потомцима? На нама је да вратимо своме народу отету част и достојанство.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!