Прочитај ми чланак

СИГУРАН СТАРТ Ђоковић рутински против Изнера на мастерсу у Лондону

0

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, победио је Џона Изнера на старту Завршног мастерса у Лондону са 2-0.

Ђоковићу није било потребно пуно времена да оствари прву победу, те је после само једног часа и 14 минута игре славио са 6:4, 6:3.

Од самог старта српски тенисер је притискао сервис ривала, који је познат по „бомбастичном“ почетном ударцу. Имао је брејк прилике у првом, другом и трећем сервис гему Изнера и искористио трећу указану.

Тај један брејк био је довољан до краја сета, иако је Џон припретио. Одмах после претрпљеног брејка високи Американац је имао 0:30, али се Новак извукао добрим сервисима, пре свега.

Другу деоницу меча Изнер је почео много боље. Убацивао је малтене сваки први сервис и Новак није имао шанси за брејк.

Одговор Американцу стизао је у виду сигурних сервис гемова Ђоковића који је при 3:3 у другом сету везао четири гема без изгубљеног поена у својим сервис гемовима, потпуно уништивши ритерн игру противника.

Новаку је скоро свака његова грешка представља проблем и у неколико наврата је гласно изражавао своје незадовољство, што је изазвало позитивну реакцију публике.

Српски тенисер је дошао до две брејк прилике у седмом гему другог сета када је Изнеру напрасно опао ниво првог сервиса. Код прве није могао боље да одреагује, али код друге је успео да „уђе у главу“ противнику и направи одлучујућу предност.

После рутинског гема за 5:3 Американац је сервирао за останак у мечу и ту му се десио нови крах.

Не дешава се често да Изнер изгуби два сервира заредом, али му је то „пошло“ за руком овога пута. Новак је дошао до три меч лопте и, иако је пропустио прве две, код треће није било проблема да се заврши меч и добро отпочне Завршни мастерс.

Ђоковићев противник у наредној рунди и даље није познат, а то ће бити један од преостале двојице такмичара у групи „Гуга Куертен“ – Саша Зверев или Марин Чилић. Тај меч на програму је у среду.