Прочитај ми чланак

КОСТИЋ (ДВЕРИ): Вучић вређа СПЦ јер је СПЦ против његове политике предаје Космета

0

„Најновије изјаве председника Вучића показују да он и даље има сулуду идеју да са Тачијем потпише споразум о свеобухватној нормализацији односа и да не преза од тога да вређа чак и СПЦ када СПЦ има другачије ставове од његових”, истиче Иван Костић, народни посланик Српског покрета Двери и додаје:

„Сабор СПЦ је на своме јесењем заседању послао јасну поруку државном врху Србије да никаква разграничења не долазе у обзир, нити било какви компромиси са лажним шиптарским институцијама, који би довели у питање губитак Косова и Метохије и његово издвајање из састава Републике Србије”.

Народни посланик Костић сматра и да је Црква само потврдила и учврстила свој јасан став по овом питању који је уједно и већински став целокупног српског народа у Србији и расејању.

„Председник Вучић који покушава на све начине да утиша глас Цркве, сада се нашао у безизлазној ситуацији јер му време тече код његових западних ментора, а он не налази решење које би успео да наметне бирачима када је Косово и Метохија у питању.

Његова јучерашња изјава јасно потврђује да Вучић и Црква имају дијаметрално супротне ставове по питању будућности Косова и Метохије и да он од Цркве никада неће успети да добије подршку за било какву идеју која би водила предаји људи и светиња јужно од Ибра у руке шиптарских терориста. Његове изјаве такође показују да он не преза од тога да вређа чак и СПЦ када СПЦ има другачије ставове од његових.

 

Остаје још само да народ препозна Вучићеве намере које су усмерене ка урушавању суверенитеа и интегритета Србије и да га казни за његову неодговорну политику према КиМ коју води још од потписивања Бриселског споразума.“ – закључује посланик СП Двери, Иван Костић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!