Прочитај ми чланак

ЕПИЛОГ ГЛАСАЊА у САНУ! Костић: Сутра ћу понудити оставку!

0

Председник Српске академије наука и уметности Владимир Костић најавио је да ће сутра понудити оставку свим одељењима САНУ, што је епилог данашњег гласања на Изборној скупштини у тој институцији - Сматрам да сте ми овим избором послали јасну поруку. У току сутрашњег дана сва одељења ће добити моју понуђену оставку на месту председника Српске академије наука и уметности - рекао је Костић након што је председник Изборне комисије академик Дејан Поповић саопштио резултате данашњег гласања - да је у редовне чланове од 18 кандидата примљено 16, а у дописне 14 од 26 кандидата.

– Ради се о чињеници да имамо потпуно другачија схватања о угрожености Академије, њеног места и њене будућности. У том смислу биће ми велико задовољство да отворим политички простор да на моје место дође човек коме ћете више веровати и који ће успешније водити Академију – рекао је Костић који је током целог једногодишњег изборбог процеса био оштро нападан.

Костић је у недавном интервјуу за „Новости“ рекао да је у протеклих неколико месеци о себи цуо цудовишне тврдње, које нису тачне.

– Чуо сам да сам масон, да сам сорошевац, да руководим “жутом групацијом“ у САНУ, да сам крипто СНС-овац, Вучићев човек, да сам обична “црвена банда – навео је тада Костић.

Председник САНУ је током претходних месеци у више наврата скретао пажњу и на угроженост појединих одељења због малог броја чланова.

Након завршетка Изборне скупштине Костић није желео да даје изјаве медијима, а његову одлуку одбили су да коментаришу и чланови Председништва, као и други академици.

Управник Библиотеке САНУ академик Миро Вуксановић је кратко рекао да је одлука председника Костића неочекивана и да његова оставка не може бити прихваћена.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!