Прочитај ми чланак

ЂИЛАС Влада да објасни како један кабловски оператер вреди више од ПКБ или РТБ Бор

0

Председавајући Савеза за Србију Драган Ђилас упитао је данас Владу Србије и компанију Телеком како је могуће да један кабловски оператер у Србији буде плаћен чак 190 милиона евра и да се државне паре уплате на офшор рачуне на Кипру.

„Позивам госпођу Брнабић да објасни како један кабловски оператер чији су годишњи приходи свега 17,3 милиона евра и добит 1,5 милиона евра, вреди скоро дупло више од ПКБ-а који има 17.000 хектара најплоднијег земљишта са 700 километра канала за наводњавање, огромном механизацијом, силосима и лабораторијама. Госпођо Брнабић, како је могуће да један кабловски оператер вреди више од целокупног РТБ Бор за који кинеска компанија ЗИ Јин има обавезу да у првој години кроз докапитализацију, дакле кроз плаћање себи самима, а не држави Србији, уплати свега 85 милиона евра?”, навео је Ђилас у писаној изјави.

Он је додао да се, док Телеком даје понуде за куповину ТВ Прва и О2, спрема продаја МСК из Кикинде за десетак милиона евра, иако та компанија на рачуну у овом тренутку има дупло више новца.

„Јавно обавештавамо све учеснике оваквих махинација да ће сва имовина овако отета грађанима Србије, после смене ове штеточинске власти бити национализована и да ће сви актери бити предмет истраге независних тужилачких и правосудних органа”, навео је Ђилас.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!