Прочитај ми чланак

OTAЦ САВА: Планери „поделе КиМ“ нису одустали од сценарија координисаног инцидента

0

Из режимских београдских медија и таблоида, у току ове недеље, нов талас драматичних упозорења за Србе на Северу Косова. Насловне стране обиловале су најавама рата, проблемима са којима ће се Србија суочити сада у новембру и спекулацијама да су светски лидери постигли коначни договор, а све ово тиче се косовског питања.

Тако смо у понедељак сазнали од листа „Ало“ да нам се зло спрема, пошто су Хрвати признали да обучавају Албанце за Олују на северу Косова, а ову вест објавио је и Информер под насловом Хрвати обучавају Шиптаре за напад на север Косова. Српски телеграф је открио да Нато спрема акцију као 1999. док је Блиц најавио да су светски лидери постигли коначно решење косовског питања насловом Коначна офанзива: Четири светска лидера секу косовски чвор.

У уторак су долазиле хетерогене најаве. Ало је објавио интервју са Веселином Шљиванчанином под насловом Морамо бити спремни за нови рат. Српски телеграф је писао о могућем коначном решењу косовског питања –Тајни договор Лаврова и Болтона, нашли решење за Косово, док су Вечерње новости писале о државној помоћи Косову и Метохији – Пакет за препород Срба на Косову.

“Црне слутње“ београдских медија и таблоида опет су стизале и у среду. Информер је писао о могућем рату: Србију гурају у рат на Косову, док су Вечерње новости и Српски телеграф антиципирали тешку позицију Србије поводом косовског питања, насловима Три „омче“ за Србију у новембру (Новости) и Вучић: Чекају нас четири пакла у новембру (Српски телеграф). Политика је пренела молбу председника Вучића, уз наслов Вучић: Срби немојте да будете део војске Косова.

Након најаве препорода српског народа на Косову у уторак, а одмах потом три “омче“ за Србију у новембру у среду, Новости данас са следећим сазнањем да Албанци спремају хаос на мосту – сценарио за дан заставе.

Игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић на свом Фејсбук профилу је поставио фотографије београдске штампе и насловница које најављују „катастрофу“ и написао:

-„Срби зло нам се спрема“: Нове драматичне најаве хаоса на Косову – КоССев. Све показује да планери поделе Косова нису одустали од сценарија координисаног инцидента који би створио ситуацију свршеног чина на терену. Исти рукопис као из августа ове године – констатовао је отац Сава.

Председник Србије Александар Вучић је такође најавио „тежак месец на КиМ“:

-Чека нас изузетно тежак месец када је реч о Косову и Метохији. Као Председник Србије веома сам забринут,“ у обраћању јавности рекао ове недеље Вучић. „Као Бога вас молим не радите то,“ обратио се западним земљама. „Не доводите Србију у позицију из које нема излаза, не радите то као Бога вас молим, као Бога вас молим не доводите Србију у ту позицију јер ми свог народа и своје државе да се одрекнемо не можемо и нећемо.“ Имао је и „сјајне вести“ за српски народ: Србија ће у средине настањене већински српским грађанима на Косову и Метохији уложити више од 6 милијарди динара, односно 50 милиона евра додатног новца.