Прочитај ми чланак

УСКОРО И У СРБИЈИ? Опрост дугова тајкунима у Хрватској

0

Град Загреб ће грађанима чији су рачуни у блокади и под претњом заплене опростити до 10.000 куна дуга за комуналије, без социјалног или имовинског цензуса, па ће тако дугови бити опраштени и тајкунима, фудбалерима, трговцима оружјем, пише Јутарњи лист.

Након што је 21. јула на снагу ступио Закон о отпису дугова физичким лицима Град ће отписату дугове особама које се никако не могу сматрати социјалним случајевима.

Јутарњи лист пише да већина са листе коју је добио има дуг у Фини већи од милион куна, а рекордер има 40 милиона куна, укупног дуга.

На листи за опрост дуга за комуналије налази се бивши генерал хрватске војске Владимир Загорац, осуђиван за разна кривична дела у Хрватској и Аустрији. Најпознатије је оно за крађу дијаманата. Загорца је 2006. Национал ставио на листу 50 најбогатијих Хрвата с чак 26 милиона евра личног богатства.

Дуг ће бити опроштен и Зорану Бурићу, супругу потпредседнице Владе и министарке спољних и европских послова Марије Пејчиновић Бурић, а који је директор компаније МЦЦ.

Ту су и познати фудбалери и спортски радници Дино Дрпић и Зоран Мамић, и Звоне Бобан. Њима ће се такође отписати до 10.000 куна дуга, без обзира на то што су током каријере зарадили поприличан новац.

У блокади је и контроверзни шибенски тајкун и плејбој Андрија Кевић, који је 2015. завршио у затвору због финансијских малверзација, а живи у два милиона вредној вили.

Комуналије није платио ни Звонко Зубак, моћни трговац оружјем чије се богатство процењивало на 71 милион евра.

Рачуне на време није плаћао ни најуспешнији хрватски аутомобилиста Нико Пулић, а у блокади је и наследница три милиона евра вредног дворца породице Вернер на Тушканцу, који је био резиденцијални објекат Министарства одбране.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!