ИПАК СУ ХРВАТИ ПРВИ ПОЧЕЛИ: „Мој отац је убијен само зато што је био Србин”

2

Окидач за оружани сукоб Срба и Хрвата у Вуковару било је убиство Јована Јаковљевића. Он је убијен у својој кући 29. маја 1991. године, пише Јутарњи лист.

Како се наводи, његов син Слободан, мајка Зорка и брат Зоран и даље живе у Вуковару и чекају да надлежни пронађу оне који су убили главу њихове породице.

„Мој отац је убијен само зато што је био Србин и то Србин који је у Вуковару нешто значио, с обзиром на то да је био пословођа у спортском делу Велепромета. Био је познат у фудбалским и ловачким круговима, не само у Вуковару, него на подручју целе Југославије”, наводи Јаковљевић.

Додаје и да његов отац није правио проблеме, нити је до тада било икаквих проблема.

„На крају су му без суда пресудили наши суседи. Његово убиство је била порука Србима да више немају шта да траже у Вуковару. Послужило је и као начин да се ствари у нашем граду додатно захуктају”, додаје Јаковљевић.

Јутарњи додаје да се о Србима који су у Вуковару и околини убијени и нестали током 1991. године, у хрватској јавности врло мало и врло ретко говори и пише.

Јаковљевић је истакао да његова породица на вуковарском подручју живи више од 400 година.

„Ми нисмо у Вуковар ушли на тенку”, истакао је Јаковљевић.

Јутарњи наводи да је повод за разговор реакција припадника српске заједнице у Вуковару на протест који је организовао градоначелник Вуковара Иван Пенава, ”незадовољан резултатима истраге злочина над Хрватима у Вуковару”.

На то је одговорио и заменик градоначелника из редова српске заједнице Срђан Милаковић, који је истакао да би такав протест имао смисла само када би се на њему говорило и о 50-60 Срба који су у Вуковару и околини убијени 1991. године.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

2 коментара “ИПАК СУ ХРВАТИ ПРВИ ПОЧЕЛИ: „Мој отац је убијен само зато што је био Србин”

 1. S - 888 каже:

  коцкасте треба убијат ко врана и голуб кокице

  1. AUTOR каже:

   veoma hriscanski
   a onda sledi bezanije na karakterima traktorima…

Коментари су затворени.