Прочитај ми чланак

КАКО ДА ПРОВЕРИТЕ ДА ЛИ НЕКО ШВРЉА по вашем „Фејсбук“ профилу?

0

Постоји начин да то спречите чак и ако сте далеко од уређаја са којег сте се у неком тренутку логовали

Упркос свему што знамо о сигурности на интернету и разним упозорењима, многи од нас и даље су врло опуштени кад је реч о сигурности наших профила на „Фејсбуку“. Ипак, савет је да ипак проверите своје профиле. Постоји врло лак начин за то.

Depositphotos

Оно што људе чини погодним за хаковање на овој мрежи јесу лозинке које лако могу да се погоде (попут 12345 и друге најопасније), затим неажурирање антивирусних софтвера и давање личних података на разним местима.

С обзиром на то да се логујемо на „Фејсбук“ кад год можемо с разних уређаја, неретко се догоди да заборавимо да ли смо се на крају одјавили што значи да сад неко може да шврља по нашем профилу или мејлу.

Постоји начин да то спречите чак и ако сте далеко од уређаја са којег сте се у неком тренутку логовали.

Кад се пријавите на „Фејсбук“ (било на телефону, таблету или рачунару) кликните на „Подешавања“ затим на „Сигурност“ и на крају на опцију „Где сте пријављени“.

Потом кликните на „Edit“ (Уреди) и видећете све уређаје на којима сте тренутно пријављени. Видећете да ли сте логовани на рачунару или неком паметном уређају, као и ИП адресу и последње време кад је тај уређај коришћен за приступ вашем профилу на „Фејсбуку“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!