Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА: Да ли ће бити у притвору убијен Драгојловић; следећи Ного и Обрадовић?

0

Народни посланик Срђан Ного поставио је посланичко питање везано за незаконито одређивање притвора Дејану Драгојловићу за кривично дело које је брисано из кривичног законика и за које не може ни да му се суди, а ни да му се одреди притвор, и да ли је то увод у његово убиство у притвору, као што је већ покушано 2011/2012 када је Драгојловић држан, судски доказано, у незаконитом притвору 501 дан, што је документовано и у судским списима и у евиденцији Окружног затвора.

Да ли је разлог за одређивање притвора чињеница да је Драгојловић предложен за сведока у парничним поступцима пред Првим основним судом у Београду, где су тужени посланици Обрадовић и Ного.

Погледајте видео клип од 40. минута и 40 секунди, па наредних 5 минута.

Питања преносимо у целости:

1.            Питање за министра унутрашњих послова господина Небојшу Стефановића:

Тражим да се уради безбедоносна процена угрожености лица у односу на народне посланике Срђана Нога и Бошка Обрадовића, а везано за догађаје који су кулмирилали од 15.10.2018. године. Наиме, у поступку пред Првим основним судом у Београду добили смо потврду свих навода које износимо већ годину и по дана. Ненад Ковач је признао да је са Савом Терзићем имао фактичко власништво над фирмом Ланус, што је иначе тешко доказиво, као и свој контакт са Зораном Ћопићем, правоснажно осуђеним и у Србији и у БиХ, за прање новца од трговине наркотицима, као и кумовске везе са јавним тужиоцем Првог ОЈТ. Сат времена од одржаног рочишта, гле чуда одређује се притвор сведоку кога смо ми предложили у том поступку, и то за кривично дело које је декриминализовано? Да ли неко жели да убије у притвору Дејана Драгојловића, као што је већ покушавано више пута, а последњи пут 2011/2012. када је Драгојловић држан 501 дан у доказано незаконитом притвору, и о чему постоје забелшке у судским списима и Окружном затвору. И да ли смо следећи на листи као сметња овим моћницима и незгодни сведоци Бошко Обрадовић и ја. Детаље о овом случају и записник са поменутог суђења ћу Вам доставити у писму већ данас.

2.            Питање за председника Првог основног суда у Београду, председника Врховног касационог суда, Високи савет судства и министарку правде: како је могуће да судија Првог основног суда у Београду Марија Јанковић Дебељак води суђење у кривичном поступку К. 25011/10 против окривљених по оптужници за кривично дело злоупотреба овлашћења у привреди, које је од 1. марта 2018. године брисано из Кривичног законика, дакле декриминализовано, као и два кривична дела за која је наступила апсолутна застарелост кривичног гоњења?

3.            Питање за председника Првог основног суда у Београду, председника Врховног касационог суда, Високи савет судства и министарку правде: како је могуће да веће Првог основног суда у Београду донесе решење којим се одређује притвор окривљеном према коме се кривични поступак води због кривичног дела које је брисано из Кривичног законика и два кривична дела за која је кривично гоњење апсолутно застарело?

4.            Питање за председника Првог основног суда у Београду председника Врховног касационог суда, Високи савет судства и министарку правде: како је могуће да се у кривичном поступку К. 25011/10 пред Првим основним судом у Београду окривљеном поставља бранилац по службеној дужности, иако исти има изабраног и опуномоћеног браниоца у предмету?

5.            Питање за председника Првог основног суда у Београду, председника Вишег суда у Београду, председника Врховног касационог суда, Високи савет судства и министарку правде: како је могуће да се одбија захтев за изузеће судије Марије Јанковић Дебељак у поступку К. 25011/10, иако је иста странка у парничном поступку – тужена од стране окривљеног у другом предмету пред истим судом, као и подносилац кривичне пријаве против окривљеног из њеног предмета управо због чињенице што је против ње поднео парничну тужбу? Да ли је по закону дозвољено подносити парничне или друге тужбе и пријаве против судија, или је то можда кривично кажњиво и судије су изван и изнад закона? Како је могуће да председник Вишег суда одлучује о изузећу судије основног суда, и донесе потпуно незаконито решење за нешто за шта није надлежан?

6.            Питање за јавног тужиоца Првог основног јавног тужилаштва у Београду Љубивоја Ђорђевића, јавног тужиоца Вишег јавног тужилаштва у Београду Наташу Кривокапић, јавног тужиоца Апелационог јавног тужилаштва у Београду Томислава Килибарду и Републичког јавног тужиоца Загорку Доловац, министарку правде и Државно веће тужилаца: како је могуће да Прво основно јавно тужилаштво у Београду, заменик Софија Радак, кривично гони лица због кривичног дела злоупотребе овлашћења у привреди које је декриминализовано, односно брисано из Кривичног законика, па и предлаже одређивање притвора према окривљеном? Како је могуће да исти заменик јавног тужиоца писано признаје да је без ичије дозволе вршила одузимање делова судског списа у истом предмету, а да јој надређени јавни тужилац Љубивоје Ђорђевић у томе пружа подршку и заштиту? Да ли неке везе са тим има чињеница да је кум Љубивоја Ђорђевића Ненад Ковач, лице са директним финансијским интересима које стоји иза отимања предузећа Цертус од окривљеног Дејана Драгојловића, који се гони због кривичног дела које је брисано из Кривичног законика и у ком поступку му се одређује притвор? При свему томе Драгојловић је поднео пријаву против Софије Радак за увреду, а против ње се води и дисциплински поступак зато што је однела и држала кући 350 предмета, од којих је велики број застарио. О овим наводима обратићу се свим институцијама, удружењима, амбасадама и међународним организацијама, а инсистираћу да надлежна удружења судија, тужилаца и адвоката такође дигну глас јер је ово невероватно кршење закона које не сме проћи без реакције. Намера оних који су желели да у тишини ликвидирају Драгојловића неће проћи.

7.            Питање за министарку правде и управнука Окружног затвора:

Да ли можете да гарантујете безбедност и сигурност у Централном затвору Дејану Драгојловићу,  коме је одређен притвор за кривично дело које је брисано из Кривичног законика? Обавештавам Вас да је Драгојловић био у судски доказаном незаконитом притвору 2011/2012 године, и да је том приликом више пута мета неуспелог атентата, што имате пријављено и у судским списима и у евиденцији Окружног затвора. Ви ћете сносити одговорност ако се нешто деси Драгојловићу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!