Прочитај ми чланак

ЗАШТО ВУЧИЋЕВИ МЕДИЈИ ОВО УПОРНО КРИЈУ Тужилац покренуо истрагу меча ПСЖ – Звезда!

0

Синоћ је ову важну вест објавио само један режимски медиј, али је брзо скинуо са портала док се други медији ни данас нису оглашавали по том питању. Челници Звезде су данас оштро демантовали да је покренута истрага, али је оперативни директор Стефан Пантовић највероватније због тога и отпутовао у Париз.

Истрага поводом дојаве о намештању меча између ПСЖ и Црвене звезде у Лиги шампиона је у току, потврдили су и дописнику „Новости“ у Националном финансијском тужилаштву у Паризу.

ФОТО: Д. Жарковић

– У Француској постоји принцип тајности истражног поступка да би се обезбедио ток истраге. Можемо само да вам потврдимо да је истрага у току – рекли су у Тужилаштву.

Истрагу, којом би требало да се утврди основаност за покретање судског поступка, покренуо је, по процедури, државни тужилац финансијског тужилаштва. У тим случајевима, према француским законима, нико се посебно и појединачно не обавештава о њеном покретању. Зато није обавештена ни Црвена звезда, кажу нам у Тужилаштву.

За то време, „Екип“, који је покренуо целу причу, у свом јучерашњем штампаном издању доноси нови текст на ту тему, у коме инсистира на томе да је Црвена звезда предузела кораке у своју одбрану. Тако се наводи да је оперативни директор Црвене звезде Стефан Пантовић дошао у Париз да би прикупио правне савете у оквиру афере, јер клуб жели да „одбрани своје интересе и репутацију“.

У тексту се, такође, доста простора посвећује и изјави председника Србије Александра Вучића, за кога се, иначе, истиче да је велики навијач Звезде, у којој између осталог председник каже да је веома скептичан према оптужбама овог француског листа, да мисли да оне нису основане, али и да ће се испитати сви наводи, у пуној сарадњи са француском полицијом и Интерполом. „Екип“ даје и кратку изјаву тренера Милојевића пред меч са Динамом из Врања, да екипу не оптерећује писање о афери.

Из Црвене звезде експресно су демантовано писање појединих медија да је УЕФА обавестила црвено-беле да покреће истрагу због сумњи на нечасне радње пре меча против Пари Сен Жермена у Лиги шампиона.

– Нисмо ништа добили од УЕФА да је покренута истрага – саопштили су црвено-бели.

Оно што Звезду чека од УЕФА јесте казна због „недозвољеног понашања навијача“ на мечу у Паризу и данас би требало да је сазна каква ће она тачно бити, што је УЕФА раније објавила путем сајта.