Прочитај ми чланак

РОЗЕ ДЕЧКО: Лав Григорије варао људе по улицама?

0

Имала сам изузетно непријатно искуство са емисијом „Контравизија“. Наиме, они питају једну ствар а онда емитују сасвим друго питање.

С тим да се уопште претходно не представе ко су – рекла нам је Т. П. (Теодора Пртењак), једна од анкетираних у емисији Лава Пајкића која се емитује на Пинку.

У наведеној анкети, која је потом пуштана и у информативним емисијама ружичасте телевизије, а поменуо ју је и сам председник Александар Вучић, испитаници су коментарисали наводни сусрет Вучића и руског произвођача оружја – Александра Сергејевича Пушкина. Међутим, према речима наше саговорнице, анкета је била измонтирана, због чега је она доживела низ непријатности у јавности.

– Била су два момка, један са микрофоном и један са камером. Представили су се да раде анкету о политици. Прво су питали да ли подржавам власт. На мој одговор да се не изјашњавам, тражили су да кажем да или не. Одговорила сам да је више не подржавам него подржавам – прича наша саговорница. Уследило је питање шта мисли о томе што ће се „наш председник Александар Вучић састати са произвођачем пушака у Москви“. Иако је одговорила да нема коментар, наставили су да постављају исто питање. На крају је саркастично рекла да „наш председник треба да извуче најбоље из тога“.

– Обрађени снимак је учинио да људи који су одговарали на то оптужују Вучића да ће се састати са Александром Сергејевичем Пушкином.

Схватам ово увредом мог личног достојанства с обзиром да сам прочитала више од „Бајке о рибару и рибици“ за разлику од људи који ме тренутно зову на телефон да ми се подсмевају – истиче наша саговорница.

Ово је само последњи инцидент у низу у вези са емисијом „Контравизија“, јер се учесници анкете редовно јављају истичући да је измонтирана, а они изманипулисани. Сем што су питања у монтажи потпуно другачија од оних која се емитују сваког викенда на телевизији, а потом репризирају у информативним емисијама, проблем је и што се чланови екипе лажно представљају, не би ли дошли до саговорника.

Сарадници Лава Пајкића су једно време јурили људе по Београду представљајући се као чланови НЈуз нета, на шта су њузовци упозоравали јавност. Дошли су у сукоб и са члановима Иницијативе Не давимо Београд, али су и даље наставили да обмањују јавност. Свесрдну подршку у томе даје им телевизија Пинк која емитује анкете као да су веродостојне, али и представници власти који се на њу позивају како би се у јавности створио утисак да су присталице опозиције глупи и примитивни грађани Србије.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!