Прочитај ми чланак

МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ Небојша Стефановић дао свом ОЦУ дозволу за ТРГОВИНУ ОРУЖЈЕМ!

0

Једна од четири фирме Бранка Стефановића, оца министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, недавно је добила дозволу за извоз наоружања и војне опреме од Министарства трговине, туризма и телекомуникација, а реч је о компанији Јунајтед БГ, пише београдски НИН.

НИН наводи да се податак да је отац министра полиције добио ову дозволу може пронаћи на сајту Министарства, на којем се објављује списак свих регистрованих лица која могу да се баве спољном трговином наоружањем и војном опремом.

Фирма Јунајтед БГ се на том списку налази под бројем 213 од укупно 219 регистрованих лица за увоз и извоз оружја.

Недељник наводи да, „у овоме можда не би било ничег спорног да битну улогу у издавању дозвола за извоз оружја нема и Министарство унутрашњих послова Србије, на чијем челу се налази Небојша Стефановић“.

„Притом, не треба заборавити да је Стефановић уједно и шеф Бироа за координацију служби безбедности и да преко те функције координира радом тајних служби које имају битну улогу у издавању дозвола и надзора у извозу оружја“, пише НИН.

МУП у извозу оружја има улогу једног од државних органа који даје сагласност за издавања дозвола, али је укључен и у безбедносне провере оних који би да се баве спољном трговином наоружањем и војном опремом.

Осим тога, закон каже да МУП учествује и у надзору увоза и извоза наоружања, пружањем брокерских услуга и техничке помоћи.

НИН наводи и да Стефановић сениор има и компанију за куповину и продају властитих некретнина, за трговину на велико, за консултантске услуге, а од скора поседује и ресторан у центру Београда.