У ЦЕНТАР – ВЕСНА ПЕШИЋ: Винча и Дубровник су српски, Хрвати краду Србима историју

13

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, била је издавач и писац издавачке куће „Пешић и синови”, Весна Пешић, жена која је имала храбрости да усред Дубровника слободно каже да је тај далматински град одувек био српски. Тема емисије је била српски идентитет и манипулације у вези историје Срба и српске историјографије.

„Континуитет живота српског идентитета траје хиљадама година, и што је у свему томе битно, јесте, да ми то морамо освестити у нама самима и да са тиме освешћеним и поново пронађеним, а имам утисак да у последњим деценијама губимо оно што јесмо, губећи ко смо, вратимо се себи”, у емисији је устврдила госпођа Пешић, додајући:

„Зато што у данашње време немају свог витеза поред себе, због тога највише пате жене. О томе пишем и у мојој књизи „Итаке”, где постоји једно поглавље са насловом „Зашто је одумро Хектор”. Онај који треба да буде витез, бранитељ и потпора једној жени, својој породици, коначно и свом народу, он некако одумире у овим временима, а то се нажалост дешава и са Србима, јер ми нисмо изузети из те појаве која је глобалног карактера. А оног момента, када изумре Хектор, његову улогу мора да преузме жена, односно мужаствене жене – жене које имају одважност, храброст и самосвесност са вечитом тежњом за слободом – док се мушкарци не освесете и опет не постану витезови”.

Током емисије се још говорило о угроженој мушкости међу Србима, о васпитању, о Дубровнику и историји овог далматинског града, о хрватској крађи српске историје, о бившим Србима, о народима који су српског порекла и где су све кроз историју, а где се данас простирале и простиру српске земље, као и о издавачкој делатности у Србији и српској култури.

Интервју, за медијску кућу „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд) водио је главни уредник „Србин.инфо”, Дејан Петар Златановић.

Ако вам се свиђају наше емисије, лајкујте и нашу Фејсбук страницу – Фејсбук – ЦЕНТАР
и претплатите се на наш Јутјуб канал: Јутјуб – ЦЕНТАР

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!

13 коментара “У ЦЕНТАР – ВЕСНА ПЕШИЋ: Винча и Дубровник су српски, Хрвати краду Србима историју

 1. wlador каже:

  А зашто она нема термин на националној телевизији, а има Харадинај или Месић? Па зато што смо ми сви који би лакше комуницирали са другима у околини (онима којим се неда да чују) – Сорошевци, али у исто време и Клерофашисти! Зависи шта неки уредник из дупета оног који је у дупету запада, тај дан добије као задатак да пише!

 2. Los Fafas каже:

  PO GLUPIM KROATIMA I DIOKLECIJANOVA PALAČA JE KROMANJONSKA, I PULASKA ARENA JE KROMANJONSKA, ITD, DOTLE TO KROMANJONSKO LUDILO IDE.
  NE PRISVAJAJU ONI SAMO SRPSKO NEGO I ITALIJANSKO, ALI KAD KRENEMO NA NJIH SKUPA SA ITALIJANIMA BOGAMI TO ĆE KROATIMA BITI ZADNJA LEKCIJA

  1. S - 888 каже:

   Хтела је рећи цела коцкаста је СРБСКА ЗЕМЛЈА 300 Рабина кува пакао а будале у целом свету с краватама подижу лажне паре од лажних јевреја прави јевреји су преварени као и Срби варају и себе и народ али БОГ није Пц игрица он има Лимит Стрплјенја Неће БОГ довека чекати содомисте и гомористе да се покају………

 3. pera50 каже:

  Nije Vesna ni prva ni poslednja koja samo evidentira stanje, nema ni pomena o tome zašto se to desilo i šta sada kada se to već desilo.
  Ono, zašto se to desilo treba reći da bi se razumela sadašnjost.
  Ono ,,šta sada,,je mnogo važno jer ako krenemo pravim putem, ima nade da sespasimo od nestajanja.

  1. wlador каже:

   Дрво има корен, стабло и лист! Наш корен се осушио, а стабло би хтело да олиста :)

 4. AUTOR каже:

  budaletina

  1. Курсула Други каже:

   Шта Ви имате од школе ?

  2. Los Fafas каже:

   NIŽU HRVACKO-MUSLIMANSKU MENTALNO ZAOSTALU ŠKOLU KOJU JE SA USPEHOM ZAVRŠIO

  3. dusko каже:

   NEMOJ DA PRETERUJES , NEMA ON NI TO !! MNOGO SI GA UZDIGAO INTELEKTUALNO !

  4. Los Fafas каже:

   :-)))
   ZNAČI NIJE JE ZAVRŠIO? :-)))

  5. Михаило каже:

   Није

  6. Kodza Milos каже:

   Ћерка нашег највећег историчара Винче Др. Пешића је будалетина? Од тебе јој је то комплимент.

  7. Слободан српски херој каже:

   СТОКО УСТАШКА.

Коментари су затворени.