Прочитај ми чланак

СРБИЈА НА „ДОБОШУ“ страних интереса и утицаја?

0

Kако се корумпира власт?

Страни утицаји било политички, економски, обавештајни највише су се „увезали“ у политичке, привредне, финансиске и безбедносне институције. Утицаји страних амбасадора, чиновника ЕУ или лобирање за стране компаније уз „провизије“ које се пребацију ван Србије на тајне рачуне највише се могу регистровати код неколико стотина високо пласираних политичара,банакара и бизнисмена у Србији у свим владама од 2000 годоне до данас.

Највећи део „корумпираних“ политичара и државних функционера могу се регистровати из ДС,Г 17 плус,ДСС,СПС-а и данас СНС.Kада наведене политичке партије имају најширу и најдубљу власт у Србији ствара се олигархија „охолократије“ односно друштвена групација политичке охолости, корумпираности, ароганције и личне моћи која ради у своју корист, а штету грађана Србије и саме државе Доћи ће време да се покаже колико број корумпираних полтичара, бизнисмена или државних чиновника и функционера који су аболирани и нису процесуирани за облике криминала и спрега са политичком и криминалном мафијом.

Врбовање политичара и министара!?

Највеће штете се праве у уништавању,девастирању и фиктивној приватизацији стратешких компанија и предузећа и националних ресурса које су постале јефтини плен тз страних инвестиција.Странци који долазе у Србију од својих влада и тајних служби добијају препоруке како и на који начин да раде да државним и полтичким и привредним структурама у Србији односно како се српска олигархија подмићује односно „купује“Стране службе и дипломатије своје „инсајдере“ пре свега држе у структурама Владе Србије ,међу алавим министрима,државним секретрима и ангажују своје саветнике.

Улога страних „саветника“ је да наводно обучавају владин есталишмент у духу ЕУ ,а у ствари се баве обавештајним и шпијунским али и коруптивним радњама.Моћне западне службе и дипломатије (Немачка,САД,Велика Британија,Француска,Италија) али ис а Истока(Русија ,Kина)које имају највише својих „инвеститора“ укључене су преко привредних комора али и директно се погађају са врхом државне власти око услова доласка у Србију.

Kако се губи суверените државе?

Kада политичка власт у Србији понуди најповољније услове страним компанијама за рад може се размишљати и о начину коруптивног склапања послова јер ту нема дубље финансиске, пореске и друге контроле нити здраве пословне логике. Профит се износи из Србије али део тог колача се ставља у функцију „награде“ односно пословних „бонуса“ за политички и управљачки слој. Тај „слој“ олигархије је веома мали и узак да се не отвори шире систем провере и крене у „пуцање ланца“ корупције. То је ланац моћи и утицаја страних инвеститора и олигархије на власти. Порука „Дођите у Србију овде ће бити најбољи услови “ суштински није економска већ коруптивна позивница.

Највећи страни утицаји рачунајући облике шпијунског рада је изражен у врху државне власт. Управо због тога се интезивно прислушкује Влада Србије, кабинет Председника Србије и моћних јавних предузећа, НБС. Није само реч о прислушкивању, изради специјалних процена о политичком врху,него се информације и процене праве и од инсајдера односно корумпираних државних функцинера и службеника.

Све ово говори да је Србија у у 80 одсто изгубила економски суверенитет ,да у 70 одсто под политчким протекторатом а да домаће службе безбедности више од 90 одсто под контролом страних служби на различите начине. Где је онда Србија у изворном смислу суверена држава?

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!