Прочитај ми чланак

САВЕЗ за СРБИЈУ у ЛУЧАНИМА: Боримо се за права српског сељака

0

Лидери Савеза за Србију су у Лучанима разговарали са грађанима о бољим условима за пољопривреднике, мерама за останак младих у том месту и о судбини фабрике „Милан Благојевић“ која, како су истакли, не сме доживети судбину ПКБ-а.

Како је саопштено из Савеза за Србију, у сали Дома културе у Лучанима, председник Двери Бошко Обрадовић подсетио је да су прве жртве овог режима били сељаци.

„Сељацима су смањене субвенције са 14.000 на 4.000 динара, повећана је цена дизел горива, нема регреса за гориво нити обећаног смањења цене горива. Драгачевско село може прво да се побуни и пошаље поруку овој власти да је враг однео шалу и да овако више не може“, рекао је Обрадовић.

Борко Стефановић, председник Левице Србије, поручио је да Савез за Србију неће дозволити да режим поклони фабрику „Милан Благојевић“.

„Ми тренутно имамо систем који жели да малина буде јефтинија од листа, да имамо најниже плате и пензије у Европи и све што вреди у Србији да се прода странцима за што мање пара, али да део иде у њихов џеп. Само желим да их подсетим да се ова фабрика овде не зове ’Александар Вучић’, него ‘Милан Благојевић’ и да нећемо дати да је поклоне као што су поклонили РТБ Бор, Азотару и ПКБ“, истакао је Стефановић

Један од оснивача Савеза за Србију, Драган Ђилас, је нагласио да се Савез залаже за то да се не продају стратешки важне фабрике као што је „Милан Благојевић“.

„Проблем фабрике ‘Милан Благојевић’ је што ће она ући у програм приватизације и да тада креће процес отпуштања радника и смањивање плата. Савез за Србију се залаже за потпуно другачији систем. Ми се залажемо за супротно – да се не продају ресурси ове земље, вода, рудна богатства и стратешки важне фабрике као што је то „Милан Благојевић“, истакао је Драган Ђилас у Лучанима.

Председник Демократске странке, Зоран Лутовац, скренуо је пажњу на то да млади масовно одлазе из Србије.

Како наводи Лутовац: „Ми живимо у држави из које млади одлазе због незапослености и због тога први пут у историји Србије имамо већи број оних старијих од 60, него млађих од 18 година.“

Потпредседник извршног одбора Народне странке Лазар Ђуровић рекао је да у медијима доминирају садржаји који служе за заглупљивање народа.

„Медији Вучићу служе да би народ систематски заглупљивао. Када не игра Ђоковић или када нема спорта, на телевизији можемо да видимо или како нам Вучић искаче из свих екрана или вулгарне ријалити програме“, изјавио је Ђуровић.

Председник Здраве Србије Милан Стаматовић је рекао да ће актуелни режим заборавити грађане Лучана оног тренутка када се избори буду завршили.

„Њихов програм за Лучане се своди само на то да Вучић освоји више од 50 одсто гласова да би рекли да у Србији не постоји опозиција. То је њима важно, а то шта ће се десити вама, овде у Лучанима, то њих не занима.“

Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет, нагласио је да грађани Лучана имају веома важну улогу у заустављању пропадања Србије.

„Као што се на Солунском фронту зауставило пропадање Србије, тако се и сада овде, у Драгачеву, може зауставити даље пропадање. Ви сте ту да то започнете и да донесете светлост у Србију“, додао је Веселиновић.

 

Потпредседник удруженог синдиката Слога, Владимир Радосављевић, навео је да ниједна власт до сада није тако брутално понижавала и вређала своје становнике као што то сада ради Вучић, додаје се у саопштењу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!