Прочитај ми чланак

ОПОЗИЦИЈА ПРОТЕСТВОВАЛА ИСПРЕД РЕМ – гђа Зекић испред РЕМ подржала порно ријалити

0

Челници опозиционог Савеза за Србију протестовали су испред зграде „Регулаторног тела за медије” (РЕМ), а онда се догодио вербални сукоб са чланицом тог тела Оливером Зекић.

Представници опозиционог Савеза за Србију организовали су данас протест испред зграде Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ), незадовољни што немају простора у електронским медијима за шта сматрају одговорнима и људе из тог тела.

Председавајући Председништва тог опозиционог блока током октобра Јанко Веселиновић рекао је новинарима испред седишта РЕМ-а у Београду да то тело не ради свој посао и да су се стекли услови да Савез за Србију затражи хитну промену таквог стања и пуну примену Закона о електронским медијима.

„РЕМ је током избора 2016, 2017. и ове године одбио да надзире рад електронских медија и тиме је постао филијала Српске напредне странке. РЕМ није одузео фреквенцију телевизији Пинк иако је било десетине, па и стотине разлога за то, да опомене РТС и РТВ због необјективног информисања и готово потпуног запостављања опозиције”, рекао је Веселиновић.

Он је додао да РЕМ није реаговао ни када је Телевизија Пинк недавно директно преносила седницу Главног одбора СНС-а иако је то како је рекао, законом забрањено ван кампање.

„РЕМ је пропустио да казни телевизију Пинк и због вређања Милице Ракић која је погинула у бомбардовању 1999. године (један такмичар ријалитија Задруга је испричао ужасну шалу на рачун Милице Ракић, након чега је избачен из такмичења, прим. аут.), због цртања мете на челу Оливера Ивановића”, рекао је Веселиновић.

Док су се лидери Савеза за Србију обраћали новинарима, испред седишта РЕМ-а се појавила чланица тог тела Оливера Зекић која је представнике опозиције оптужила да врше притисак на независност тог регулаторног тела.

„Ово је чист фашизам, покушај домаће верзије Информбироа. Они неће да прочитају Закон о електронским медијима у коме јасно пише чиме се бави РЕМ. Ако нешто хоће, нека упуте писмени захтев, ово није ни место ни начин да се обрачунавају са институцијама”, рекла је Оливера Зекић.

Она је додала да нико из власти не притиска РЕМ, јер, како је рекла, „ово није 2012. година“.

Занимљив разговор

„Пошто ускоро почиње да се емитује порно ријалити у Србији, а РЕМ нема ништа против да се он приказује, да ли ћете га и Ви гледати?”, упитао је новинар Србин.инфо-а госпођу Зекић.

„То је таблоидно питање”, одговорила је Зекић.

„Није таблоидно, најављено је у режимском медију на насловној страни,” констатовао је наш новинар.

„Нећу гледати порно ријалити, али тај ријалити, као и остали има своју публику”, закључила је госпођа Зекић испред Регулаторног тела за електронске медије, дајући на тај начин легитимитет увођењу 24-сатног порнографског шоу у време када су и малолетна деца са својим родитељима испред малих екрана.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!